Μητσοτάκης για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Μία κυρία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού

Μητσοτάκης για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Μία κυρία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού

«Όλοι χάνουμε σήμερα μία μορφή δραστήρια, δημιουργική όσο και οικεία. Και, προσωπικά, μία ξεχωριστή φίλη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 Την απώλεια της Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα για τον ελληνικό πολιτισμό επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι ήταν και για τον ίδιο προσωπικά μια ξεχωριστή φίλη. 

Αναλυτικά:

Αποχαιρετούμε με θλίψη τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Μία κυρία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που υπηρέτησε τις τέχνες και για 30 χρόνια κράτησε το τιμόνι της Εθνικής Πινακοθήκης.

Διατήρησε, έτσι, ολοζώντανο ένα κύτταρο αισθητικής και προσιτό σε όλους έναν πνεύμονα μνήμης και καλλιέργειας. Για να οδηγήσει, πριν φύγει, το αγαπημένο της «Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου» στη νέα εποχή, μετά την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του. Έργο στο οποίο αφιερώθηκε με πάθος.

Όλοι χάνουμε σήμερα μία μορφή δραστήρια, δημιουργική όσο και οικεία. Και, προσωπικά, μία ξεχωριστή φίλη.

Συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ #ΠΕΝΘΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/51oHJTj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη