Σάλος στη Φινλανδία με σεξιστική φωτογραφία της πρωθυπουργού, παπαράτσι την τράβηξε με κολάν (βίντεο)

Σάλος στη Φινλανδία με σεξιστική φωτογραφία της πρωθυπουργού, παπαράτσι την τράβηξε με κολάν (βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί στη Φινλανδία μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας, που χαρακτηρίζεται ως σεξιστική από μερίδα ΄πολιτών, της 36χρονης πρωθυπουργού, Σάνα Μάριν.

 

Αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά από καταγγελίες πολιτών στο φινλανδικό ΕΣΡ ότι είναι απρεπές να δημοσιεύονται φωτογραφίες της πρωθυπουργού, όταν βρίσκεται εκτός εργασίας.

Το Συμβούλιο ΜΜΕ στη Φινλανδία (JSN) έλαβε καταγγελία σχετικά με τη δημοσίευση από το περιοδικό ταμπλόιντ μιας φωτογραφίας της Σάνα Μάριν με κολάν την ώρα που έσπρωχνε ανύποπτη ένα παιδικό καροτσάκι στο Ελσίνκι.

Η φωτογραφία -που προφανώς έχει τραβηχτεί από παπαράτσι- δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, με πολλούς Φινλανδούς να αντιδρούν, κάνοντας λόγο για σεξισμό.

Ο πρόεδρος του JSN, Ίρο Χίβονεν, δήλωσε ότι η απόφαση για το αν θα υποβληθεί επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο θα ληφθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, στα τέλη Ιουνίου.

Η καταγγελία υποβλήθηκε από άτομο που δεν κατονομάζεται, επικαλούμενο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το JSN είναι εποπτικό όργανο που έχει συσταθεί από έντυπα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους. Παράπονο στο JSN μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε πολίτης πιστεύει ότι υπήρξε παραβίαση της δίκαιης δημοσιογραφικής πρακτικής στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Mega, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού υπερασπίστηκε τη δημοσίευση της φωτογραφίας, με το σκεπτικό ότι ήταν μια «ειδησεογραφική εικόνα» μεταξύ άλλων.

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται αντιδράσεις για φωτογραφία της Μάριν. Το 2020 είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας διαδικτυακής διαμάχης, για την εμφάνισή της σε φωτογράφιση του δημοφιλούς περιοδικού μόδας της χώρας, στο οποίο φιλοξενήθηκε συνέντευξή της.

#ΦΙΛΑΝΔΗ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΣΕΞΙΣΜΟΣ #ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ #ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/axO9Frc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη