ΑΠΘ: Κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. στα κράνη των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

GRTIMES

Μετά την «Αύρα», τώρα και οι κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα επεισόδια και την έκρυθμη κατάσταση στο ΑΠΘ.

Για πρώτη φορά οι κάμερες «άνοιξαν» σήμερα και κατέγραψαν τη σημερινή κινητοποίηση στο ΑΠΘ, ενάντια στην αστυνομική παρουσία.

Σύμφωνα με το GRtimes.gr την πρώτη τους επίσημη… εμφάνιση έκαναν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τη ΣΘΕ, οι φορητές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από διμοιρίες μόνο των Αθηνών.

Από σήμερα οι φορητές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν εικόνα από τυχόν επεισόδια απευθείας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εικόνα των γεγονότων.

Σήμερα, η παρουσία της πρώτης κάμερας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη έγινε στη συγκέντρωση των φοιτητών μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο ΑΠΘ.

Ο χειριστής της αστυνομικός φαίνεται να την κρατά και να καταγράφει την κινητοποίηση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στους φοιτητές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι βιντεοσκοπούνται και πως παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση καμερών από χειριστές – αστυνομικούς, αποτέλεσε πρόταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων που υιοθετήθηκε από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

#ΑΠΘ #ΚΑΜΕΡΕΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/UprRy1A
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη