Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι έτοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας»

eurokinissi

«Είμαι έτοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι έτοιμος, πιστεύω ότι η χώρα δεινοπάθησε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, που ήταν τόσο αυτοδύναμες που τη δύναμή τους την έκαναν βάρος στον λαό», δήλωσε μιλώντας στο Συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στην Νέα Εποχή» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανασυγκρότηση της δημόσιας υγείας περιλαμβάνει εκτός από μισθολογικές παρεμβάσεις και θεσμικό αναπροσανατολισμό. «Το ΕΣΥ χρειάζεται ανασυγκρότηση που απαιτεί πόρους αλλά και θεσμικό αναπροσανατολισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η πανδημία ανέδειξε τεράστιες ελλείψεις σε παγκόσμια κλίμακα, σε πανευρωπαϊκή και στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι κατά τα μνημονιακά χρόνια σημειώθηκε «δραματική αφαίμαξη» της δημόσιας υγείας με αποτέλεσμα τώρα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με «δραματικούς δείκτες» θνησιμότητας και παραπέμποντας στη Μαύρη Βίβλο για την Υγεία που δημοσίευσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Υγεία τόνισε ότι δεν περιλαμβάνει μια ακραία αύξηση των δαπανών αλλά τη στήριξη του με 3 δισ. την επόμενη τριετία προκειμένου να υπάρξει αντιστοίχιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Αν ερχόμουν και σας έλεγα ότι πρέπει να δώσουμε 3 δισ. για αμυντικές δαπάνες δεν θα μου λέγατε "πού τα βρήκες τα λεφτά". Γιατί όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία πάντοτε υπάρχει αυτή η ερώτηση;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει πρόβλεψη για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων προλήψεων και ανακατανομής πόρων για να υπάρξουν κίνητρα για τους νέους γιατρούς να παραμείνουν στο ΕΣΥ αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, όπως και στη βελτίωση της διασυνδεσιμότητας και του ατομικού φακέλου ασθενούς και στην πρόληψη.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ #ΕΣΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5jLilzO
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη