Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σηκώθηκαν με το πρώτο φως τα εναέρια μέσα

Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σηκώθηκαν με το πρώτο φως τα εναέρια μέσα

Σε ύφεση η φωτιά που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου και καίει στις περιοχές Βούλα και Βάρη, σηκώθηκαν και πάλι τα αεροσκάφη.

Πιο αναλυτικά το πρώτο φως της ημέρας κινητοποίησε και πάλι τις εναέριες δυνάμεις σε Βούλα και Βάρη,  ενώ οι επίγειες δυνάμεις δεν έφυγαν από τα σημεία όλο το βράδυ για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στη φωτιά επιχειρούν 283 πυροσβέστες και 65 οχήματα, ενώ από την ανατολή του ηλίου 2 εναέρια αεροσκάφη και 2 ελικόπετρα έχουν πέσει στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς.

αεροπλάνο

Παράλληλα, στα σημεία βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες από ΟΤΑ με την αστυνομία να συνδράμει σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, δεν απειλείται καμία κατοικία, ενώ οι άνεμοι «έπεσαν» τη νύχτα με το μόνο επικίνδυνο μέτωπο να ήταν αυτό προς την πλευρά των νεκροταφείων.

Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας ήταν η υποχώρηση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββάτου.

Σήμερα στις 09:00 θα γίνει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά στη Βούλα.

WhatsApp Image 2022 06 04 at 17.41.12

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική σήμερα, λίγο πριν τις 07:00, «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1533293382071615488}

#ΦΩΤΙΑ #ΒΟΥΛΑ #ΒΑΡΗ #ΓΛΥΦΑΔΑ #ΠΑΝΟΡΑΜΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/AazjDgp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη