Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα: Το χρονικό της αγωνίας και η επιστροφή στα σπίτια για τους κατοίκους - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα: Το χρονικό της αγωνίας και η επιστροφή στα σπίτια για τους κατοίκους - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Πολύ δύσκολο ήταν το Σάββατο για τους κατοίκους στο Πανόραμα Βούλας (και όχι μόνο) λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες, αλλά και εκκενώσεις οικισμών.

Από τη στιγμή που νύχτωσε, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν, γεγονός που ανησυχεί τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις κατά πόσο θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, χωρίς τη συνδρομή τους, με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσκολεύουν την κατάσβεση.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, όμως οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν στη γρήγορη εξάπλωση στο Πανόραμα Βούλας και προς τη Βάρη, ενώ το βράδυ του Σαββάτου υπήρχε πλέον καλύτερη εικόνα.

Πάντως υπήρξαν σοβαρές ζημιές σε 20 σπίτια, ενώ κάηκαν αυτοκίνητα και κινδύνευσαν περιουσίες, με την αγωνία να είναι έκδηλη και τους κατοίκους να παλεύουν και οι ίδιοι για να προστατεύουν τα σπίτια τους.

Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών αυτών γαια να εκκενώσουν τις κατοικίες τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις.

Όταν οι φλόγες «έστριψαν» προς τη Βάρη, δόθηκε εντολή εκκ΄΄ενωσης περισσότερων οικισμών, ενώ απομακρύνθηκαν άνθρωποι και από γηροκομείο όπως και από τα παιδικά χωριά SOS.

Η φωτιά είναι σε ύφεση με βάση την εικόνα που υπάρχει μετά τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, κι έτσι αποφασίστηκε οι κάτοικοι από το Πανόραμα Βούλας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

αεροπλάνο

Μόνο οι κάτοικοι στο Χέρωμα παραμένουν ακόμα σε επιφυλακή και δεν είχαν επιστρέψει λίγο πριν τις 23:00 στο σπίτι τους καθώς εκεί το μέτωπο παρέμενε ενεργό μετά από αναζωπύρωση που υπήρξε.

Επιπλέον, στο Παιδικό Χωριό SOS επέστρεψαν και τα παιδιά της δομής και το προσωπικό αφού δεν υπάρχει κίνδυνος πλέον, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

fotia12 censored 1

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης ακόμα και για γηροκομείο με 300 τρόφιμους.

Πάντως, η Πυροσβεστική σε όλη την περιοχή θα παραμείνει σε πλήρη επιφυλακή.Επιχειρούν 172 πυροσβέστες, 56 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διατεθεί πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα για συνδρομή.

{https://ift.tt/e6zbjCw}

ΔΕΔΔΗΕ: Καμία ένδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι και το Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του οργανισμού.

Αρχικά πάντως υπήρξαν πληροφορίες ότι η φωτιά ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ, κάτι που ανέφερε και ο δήμαρχος δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος νωρίτερα. 

Από την άλλη, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι έγιναν και διακοπές ρεύματος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

WhatsApp Image 2022 06 04 at 17.41.12

Για τα αίτια των πυρκαγιών γίνονται έρευνες από τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το απόγευμα, σε έκτακτη ενημέρωση της πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος του Π.Σ. απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, νε ενημερώνουν αμέσως σε περίπτωση πυρκαγιάς, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αρχών και να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

#ΦΩΤΙΑ #ΒΟΥΛΑ #ΠΑΝΟΡΑΜΑ #ΓΛΥΦΑΔΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΠΑΙΔΙΚΑ_ΧΩΡΙΑ_SOS #ΒΑΡΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8qV0oLE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη