Στον οικονομικό Εισαγγελέα το πόρισμα για την περιουσία Τράγκα

Στον οικονομικό Εισαγγελέα το πόρισμα για την περιουσία Τράγκα

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη βρίσκεται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα και μελετάται το πλέον των 60 σελίδων πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) με το οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπώντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά λοιπόν, «παγώνει» όλη η περιουσία του τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και σε περίπτωση κατά την οποία η γυναίκα του και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα).

Είχε στην κατοχή του ακόμα και ράβδους χρυσού

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού.

Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νομοθεσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΤΡΑΓΚΑΣ #ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/P9FRv2S
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη