Σαρώνουν την αγορά τα «μαϊμού» καλλυντικά και αρώματα - Αυξήθηκαν οι δερματίτιδες

Pixabay

Σαρώνουν την αγορά οι απομιμήσεις προϊόντων με τους περισσότερους να τις προτιμούν λόγω τιμής.

 

Τις βρίσκουν παντού, από σελίδες στο Facebook σε εντυπωσιακά χαμηλές τιμές, στις λαϊκές ακόμα και στη μαύρη αγορά. Τα περισσότερα κορίτσια θα τα προτιμήσουν λόγω τιμής που κυριολεκτικά είναι κάτω του κόστους.

Όταν όμως επιλέγουν απομιμήσεις στα προϊόντα ομορφιάς, όπως καλλυντικά και αρώματα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως ίσως αυτά κρύβουν τις πιο απίθανες, αλλά και επικίνδυνες εκπλήξεις.

«Είχαν κάδμιο, αρσενικό, μόλυβδο, κυανίδιο. Το κάδμιο βρίσκεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ράβδους ελέγχου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες» αποκαλύπτει αστυνομικός.

Αυξήθηκαν οι δερματίτιδες από τις απομιμήσεις

Αποτέλεσμα αυτού; Εξανθήματα, κοκκινίλες, πεφυκίτιδες και δερματίτιδες μπορούν να προκληθούν σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

«Μπορεί να μην γίνει με την πρώτη χρήση. Να γίνει με τη δεύτερη με την 3η φορά σε 20 μέρες γιατί το δέρμα ευαισθητοποιείται σιγά σιγά» εξηγεί ο καθηγητής δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σταυριανέας.

#ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ #ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/02iMbha
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη