Η Λεπέν υποστηρίζει ότι ο Μακρόν της πρότεινε κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»

ΑΠΕ

Η Μαρίν Λεπέν ισχυρίζεται ότι ο Εμάνουελ Μακρόν της πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας μετά το καταστροφικό για το κόμμα του αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές.

Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαριν Λεπέν, ισχυρίζεται πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν της απηύθυνε πρόσκληση για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» καθώς οι πρόσφατες εκλογές δεν έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα τους.

Η Λεπέν δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, ωστόσο οι επαφές φαίνονται να υπάρχουν με τους βουλευτές του κόμματος Λεπέν να παίρνουν μέρος σε συνομιλίες ώστε να επιβάλλουν όρους.

Αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν εξασφαλίσει κάποια ευρύτερη συμμαχία, θα αναγκαστεί να κυβερνήσει με συνεργασίες ανα... νομοσχέδιο και ευκαιριακές συμμαχίες για κάθε τομέα της πολιτικής του.

Την πρόθεση του Μακρόν για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» επιβεβαίωσε πάντως και ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Φαμπιέν Ρουσέλ, που είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο την Τρίτη.

#ΛΕΠΕΝ #ΕΜΑΝΟΥΕΛ_ΜΑΚΡΟΝ #ΓΑΛΛΙΑ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΕΘΝΙΚΗ_ΕΝΟΤΗΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6jyEX1w
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη