Ανδρουλάκης για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: «Αποτέλεσε το πιο απτό υπόδειγμα της κρητικής επιμονής»

Ανδρουλάκης για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: «Αποτέλεσε το πιο απτό υπόδειγμα της κρητικής επιμονής»

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρέτησε τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

 

 

 

Ο θάνατος της Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα γέμισε θλίψη το πανελλήνιο. Συνέδεσε το όνομα της με την Εθνική Πινακοθήκη επί δεκαετίες, ανοίγοντας τις πόρτες της τέχνης και των εικαστικών στην ελληνική κοινωνία.

«Η τέχνη καλείται να ξαναβρεί την πρωτογενή της λειτουργία στη νέα υπό διαμόρφωση κοινωνία. Να δώσει μορφή στην εικόνα της, στα ιδανικά της, στην ιδεολογία της» ανέφερε στην ομιλία της στα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης πέρυσι συμπυκνώνοντας το όραμα της.

Αποτέλεσε το πιο απτό υπόδειγμα της κρητικής επιμονής επιτυγχάνοντας υψηλούς στόχους και χαρίζοντας μας μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα μπήκε στο πάνθεον των εμβληματικών προσωπικοτήτων του ελληνικού πολιτισμού. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

#ΠΕΝΘΟΣ #ΚΙΝΑΛ_ΠΑΣΟΚ #ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/utYiBy3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη