Η Διεθνής Ομοσπονδία Πατινάζ θέλει να αυξήσει τα όρια ηλικίας των αθλητών

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πατινάζ θέλει να αυξήσει τα όρια ηλικίας των αθλητών

Τέσσερις μήνες μετά την υπόθεση Βαλίεβα, η οποία έγινε το «πρόσωπο» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Διεθνής Ομοσπονδία Πατινάζ (ISU) εξετάζει να αυξήσει από τα 15 στα 17 το ελάχιστο όριο ηλικίας για συμμετοχή αθλητών σε αγώνες.

Η συζήτηση για την πολύ μικρή ηλικία των αθλητών - και ιδιαίτερα των αθλητών- του καλλιτεχνικού πατινάζ δεν είναι νέα και επανέρχεται τακτικά στο προσκήνιο. Άνοιξε εκ νέου τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πεκίνο, εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η Καμίλα Βαλίεβα, η οποία θεωρεί το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο του ατομικού σε ηλικία μόλις 15 ετών, «κατέρρευσε» υπό πίεση.

Το διάστημα 6-10 Ιουνίου ξεκίνησε στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης το 58ο τακτικό συνέδριο της ISU και τα μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά με μια πρόταση, σύμφωνα με την οποία, αν γίνει αποδεκτή από περισσότερα από τα 2/3 άτομα. στη σχετική ψηφοφορία, σχεδιάζεται η αύξηση του ελάχιστου ορίου ηλικίας στα 16 έτη για τη σεζόν 2023-24 και στα 17 για την περίοδο 2024-25. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η ψυχική και σωματική βλάβη για τους αθλητές του πατινάζ, η καριέρα των υψηλότερων επιπέδων είναι συχνά πολύ σύντομο.

«Η ISU έχει καθήκον να προστατεύει την υγεία και τη σωματική και ψυχολογική ασφάλεια όλων των αθλητών» για το θέμα της ιατρικής της διεθνούς ομοσπονδίας, η οποία εκτιμά επίσης ότι «τα βάρη και οι κίνδυνοι» που συνδέονται με το υψηλό επίπεδο είναι «ακατάλληλα» για πολύ νεαρούς αθλητές του πατινάζ.

#ΑΓΩΝΕΣ #ΗΛΙΚΙΑ #ΟΡΙΟ_ΗΛΙΚΙΑΣ #ΠΑΤΙΝΑΖ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/f2A3VMI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη