Ζώα συντροφιάς: Η υιοθεσία αδέσποτων, τα καταφύγια και το Εθνικό Μητρώο - Ολόκληρη η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Ζώα συντροφιάς: Η υιοθεσία αδέσποτων, τα καταφύγια και το Εθνικό Μητρώο - Ολόκληρη η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε εγκύκλιος με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα Άργος.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του ν. 4830/2021, εκδόθηκε η εγκύκλιος με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με επιμέρους θέματα που προκύπτουν, όπως είναι τα καταφύγια ζώων, η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων κ.ά., προς τον σκοπό της αποτελεσματικότερης εφαρμογής του νέου νόμου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ειδικότερα, σκοπός της εν λόγω εγκυκλίου είναι η ενημέρωση επί διοικητικών ζητημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή διατάξεων του ν. 4830/2021. Τα θέματα που αντιμετωπίζονται αφορούν σε ερωτήματα αρμόδιων φορέων αναφορικά με:

- το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) και τα υπομητρώα αυτού,
- τα Επιχειρησιακά Προγράμματα διαχείρισης,
- την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος διαχείρισης,
- τα καταφύγια και
- την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σημειώνεται ότι η έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου προστίθεται στις μέχρι σήμερα ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών κατ' εφαρμογή του νέου ν. 4830/2021 -έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, στελέχωση του Τμήματος Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, νομοθετικές πρωτοβουλίες για την διευκόλυνση του τιτάνιου έργου των φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων, ad hoc ενέργειες για την κινητοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών- προκειμένου η δέσμευση για προστασία των ζώων συντροφιάς να γίνεται καθημερινή πράξη.

Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο:

#ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ #ΖΩΑ_ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΑΔΕΣΠΟΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GEit1rc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη