Γιατί το χαρτοφυλάκιό σας πρέπει να έχει μεγάλη διασπορά

Unsplush

Επιλέγοντας μία επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια, μπορείτε να εξισορροπήσετε το ρίσκο που λαμβάνετε, εξασφαλίζοντας μεγάλη διασπορά στο χαρτοφυλάκιό σας.

Αλήθεια γνωρίζετε τα αμοιβαία κεφάλαια; Σίγουρα έχετε ακούσει τον όρο, όμως έχετε υπόψη σας τους τρόπους με τους οποίους η συγκεκριμένη μορφή επένδυσης μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη επιλογή στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αλλά και να σας αποφέρει αποδόσεις που, πλέον, δεν μπορείτε να έχετε επιλέγοντας πιο παραδοσιακές λύσεις και προϊόντα, όπως οι προθεσμιακές καταθέσεις;

Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επενδυτικές λύσεις, το τελευταίο διάστημα, σε περιόδους που η πραγματικότητα των μηδενικών επιτοκίων έχει μεταβάλει σημαντικά τις επενδυτικές συνήθειες πολλών. Πρόκειται για μία επιλογή με αρκετά πλεονεκτήματα, καθώς είναι μια εναλλακτική για τη δημιουργία κεφαλαίου ώστε να καλύψετε μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους, μπορείτε να ελέγξετε το ρίσκο το οποίο είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε, παρέχουν δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης και απευθύνονται ακόμη και σε αρχάριους επενδυτές. Είναι, ταυτόχρονα, μία ευέλικτη λύση, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα προτάσεων.

Πώς η μεγάλη διασπορά μειώνει το ρίσκο της επένδυσής σας σε αμοιβαία κεφάλαια

Πραγματοποιώντας την επιλογή επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια υπάρχουν κάποιες κομβικές γνώσεις που μπορούν να σας κατευθύνουν. Ένας από τους βασικούς κανόνες των επενδύσεων, λοιπόν, αφορά το να φροντίσετε ώστε να υπάρχει μεγάλη διασπορά στο χαρτοφυλάκιό σας. Πρόκειται για έναν παράγοντα που θεωρείται θεμελιώδης στις μακροχρόνιες αποδόσεις σας, καθώς, με αυτό τον τρόπο, μειώνεται σημαντικά το ρίσκο το οποίο λαμβάνετε με την επένδυση και κάνετε το χαρτοφυλάκιό σας πιο ισχυρό και ανθεκτικό σε μεταβολές της αγοράς και διακυμάνσεις που συμβαίνουν, σε κάποιες περιπτώσεις απότομα, σε συγκεκριμένους κλάδους και μπορεί να σας επηρεάσουν.

markus winkler IrRbSND5EUc unsplash

Unsplash

Μία μεγάλη διασπορά επιτυγχάνεται επενδύοντας σε διαφορετικά αμοιβαία κεφάλαια, σε γεωγραφικές περιοχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, μπορείτε να επενδύσετε σε διαφορετικές κατηγορίες, αλλά και τομείς επενδυτικής δραστηριότητας, για να κάνετε ακόμη πιο δυνατό το χαρτοφυλάκιό σας. Κάτι ακόμη που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι και η υπερβολική διασπορά δεν θα σας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, επηρεάζοντας ακόμη και αρνητικά τις επενδύσεις σας. Πρέπει φυσικά να γνωρίζετε ότι μία μεγάλη διασπορά δεν εγγυάται τα κέρδη σας, αλλά, ουσιαστικά, μπορεί να εξισορροπήσει τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει μία επένδυσή σας.

Ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά των αμοιβαίων κεφαλαίων

Πέρα από τη διασπορά, αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια, μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μεγάλο χρονικό ορίζοντα (τουλάχιστον πέντε χρόνια), ώστε να μην μπορούν να επηρεαστούν σημαντικά από τις διακυμάνσεις της αγοράς. Ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα των αμοιβαίων κεφαλαίων περιλαμβάνουν τη θεσμική προστασία, χάρη στο ειδικό πλαίσιο που υπάρχει και προστατεύει τους επενδυτές, τις δυνατότητες επένδυσης τμηματικά ακόμη και ξεκινώντας από ένα μικρό κεφάλαιο, αλλά και περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως το ότι υπάρχει πάντα δυνατότητα επαγγελματικής διαχείρισης ακόμη και σε περιπτώσεις επενδυτών με μικρό κεφάλαιο. Για όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα αμοιβαία κεφάλαια, μπορείτε να έχετε ενημέρωση ζητώντας πληροφορίες από έναν κατάλληλο επενδυτικό σύμβουλο.

Οι κατάλληλοι συνεργάτες θωρακίζουν την επένδυσή σας

Ξεκινώντας μία επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το να μπορείτε να έχετε τους κατάλληλους συνεργάτες, που, με τη γνώση και την εμπειρία τους, θα σας δώσουν εκείνες τις συμβουλές που χρειάζεστε για να λάβετε τις αποφάσεις που ταιριάζουν στο προφίλ, το κεφάλαιο που θέλετε να επενδύσετε, αλλά και τους προσωπικούς και οικογενειακούς σας στόχους. Ειδικότερα, στο σημερινό περιβάλλον, είναι ακόμη περισσότερο έντονη η ανάγκη να λάβετε την υποστήριξη που προσφέρει ένας εξειδικευμένος και κατάλληλα εκπαιδευμένος σύμβουλος Personal Banking. Ο κατάλληλος Personal Banker βρίσκεται πάντα δίπλα σας και σας υποστηρίζει σε κάθε σας βήμα, προσφέροντας λύσεις στις ανάγκες που έχετε στις διαφορετικές φάσεις της ζωής σας. Με επαγγελματισμό, γνώση και εξειδίκευση παρακολουθεί στενά τις επενδύσεις σας και τις οικονομικές εξελίξεις, σας ενημερώνει τακτικά και σας βοηθά να σχεδιάσετε το επενδυτικό πλάνο που ταιριάζει στις ανάγκες και τους στόχους σας. Φυσικά, θα μείνει στο πλευρό σας και σε όλη τη διάρκεια της επένδυσής σας, παρακολουθώντας από κοντά το χαρτοφυλάκιό σας και ενημερώνοντάς σας, όποτε χρειάζεται, ώστε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Η Eurobank μοιράζεται τη γνώση και την εμπειρία της και επιχειρεί να δώσει νέες απαντήσεις στο κοινό για τον σημερινό τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του και δημιουργίας αξίας μέσα από σύγχρονα προϊόντα, εξειδικευμένα εργαλεία και την εξειδίκευση των ανθρώπων της και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Με την υποστήριξη της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα, Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ προσφέρει πρόσβαση σε μεγάλο εύρος επενδυτικών προϊόντων, αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων προϊόντων Ο.Σ.Ε.Κ.Α μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων, ώστε οι πελάτες της να αξιοποιήσουν τις επιλογές που τους προσφέρουν τα αμοιβαία κεφάλαια προσαρμόζοντας τη στρατηγική διαχείρισης των χρημάτων τους στη νέα πραγματικότητα.

Είτε κάνετε τα πρώτα σας επενδυτικά βήματα είτε έχετε ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις σας σε σχετικά προϊόντα, μπορείτε να σχεδιάσετε το χαρτοφυλάκιό σας εξισορροπώντας το ρίσκο της επένδυσής σας μέσω της στρατηγικής της διασποράς, με τη βεβαιότητα ότι ένας έμπειρος σύμβουλος θα βρίσκεται στο πλευρό σας για να σας παρέχει την απαραίτητη γνώση και ενημέρωση.

#Αμοιβαία_Κεφάλαια #EUROBANK #ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/QMsF9LK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη