Υεμένη: Νεκρός δημοσιογράφος από βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο του

Φωτογραφία αρχείου

Ένας δημοσιογράφος στην Υεμένη σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στο Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος.

 

 Άγνωστοι «τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι ο οποίος εργαζόταν για διάφορα ξένα μέσα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για την ασφάλεια που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο μηχανισμός εξερράγη την ώρα που ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του στο κέντρο του Άντεν αργά το απόγευμα χθες Τετάρτη. Σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ άλλοι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίθεση αυτή θυμίζει, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, τη δολοφονία τον Νοέμβριο του 2021 της δημοσιογράφου Ράσα Αμπντάλα η οποία σκοτώθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του συζύγου της Μάχμουντ αλ Άτμι, επίσης δημοσιογράφου, που τραυματίστηκε στην επίθεση.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές. Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι, «αφού τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητό του εκρηκτικοί μηχανισμοί». Η κυβέρνηση της Υεμένης μεταφέρθηκε στο Άντεν αφού το 2015 εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα Σανάα από τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

 

#ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ #ΥΕΜΕΝΗ #ΝΕΚΡΟΣ #ΒΟΜΒΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WSI0DAv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη