Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα όπλα εμφανίζονται και στους βρετανικούς δρόμους, σε «συναγερμό» η αστυνομία

Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα όπλα εμφανίζονται και στους βρετανικούς δρόμους, σε «συναγερμό» η αστυνομία

Σε συναγερμό έχει τεθεί η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της έξαρσης του φαινομένου με τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα όπλα που εμφανίζονται όλο και περισσότερο στους βρετανικούς δρόμους. 

Η τεχνολογία των τρισδιάστατα εκτυπωμένων όπλων έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια - με μια σειρά από εκτυπώσιμες ημιαυτόματες καραμπίνες, πυροβόλα και πιστόλια να είναι διαθέσιμα.

Τα αρχεία που απαιτούνται για την εκτύπωση ενός όπλου δεν είναι θαμμένα στο dark web. Αντίθετα, στοιχεία για την κατασκευή των τρισδιάστατα εκτυπωμένων όπλων βρίσκονται εύκολα στο διαδίκτυο. 

Μπορούν να μεταφορτωθούν με μόλις τρία κλικ από γνωστούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το YouTube.

Όσοι δημιουργούν και μοιράζονται τα σχέδια για αυτά τα πυροβόλα όπλα έχουν χιλιάδες οπαδούς στο Twitter, το YouTube και το Instagram.

Οι ειδικοί λένε ότι διάφορες ακροδεξιές ομάδες μοιράζονται συχνά τις οδηγίες για το πώς να κατασκευάσουν τα συγκεκριμένα όπλα στο διαδίκτυο, προετοιμάζοντας έναν λεγόμενο «φυλετικό» πόλεμο.

Αν και δημοφιλή στις ΗΠΑ, όπου είναι νόμιμα, τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα όπλα αρχίζουν να εμφανίζονται όλο και συχνότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αναδυόμενη τάση»

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε στο Sky News ότι έχει εντοπίσει τέσσερα τρισδιάστατα εκτυπωμένα όπλα από το 2018. Η αστυνομία αντιμετωπίζει τα εκτυπωμένα πυροβόλα όπλα ως «αναδυόμενη τάση» την οποία παρακολουθεί ενεργά.

Μια κοινότητα κυρίως Αμερικανών και ειδικότερα αντρών που αγαπούν τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα όπλα έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο. Αυτοί οι χομπίστες φτιάχνουν σχέδια, τα διανέμουν δωρεάν και βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους κατά τη δοκιμή των όπλων - μεταξύ άλλων κάνουν push-ups πάνω στα όπλα για να δείξουν πόσο ανθεκτικά είναι.

Χρησιμοποιούν τα κοινωνικά τους προφίλ για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν τα αρχεία που μπορούν να μεταφορτωθούν, καθώς και τα συνοδευτικά εγχειρίδια συναρμολόγησης και τους καταλόγους εξοπλισμού.

#ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ_ΕΚΤΥΠΩΣΗ #ΟΠΛΑ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/4dveLl2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη