-->

Μηταράκης: «Η Τουρκία να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό δρόμο της λογικής»

Μηταράκης: «Η Τουρκία να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό δρόμο της λογικής»

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά δεν διαπραγματεύεται ούτε σπιθαμή γης εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Νότης Μηταράκης είπε: «Η προστασία των συνόρων παίζει καταλυτικό ρόλο για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Υπάρχει προπαγάνδα από τη γείτονα χώρα για τη προστασία των συνόρων. Εμείς θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν απειλεί, ούτε όμως εκβιάζεται και απειλείται, δεν διαπραγματεύεται ούτε σπιθαμή γης», στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της κύρωσης του κώδικα νομοθεσίας για την υποδοχή και διεθνή προστασία πολιτών τρίτων χωρών.

Όπως είπε, τα τελευταία χρόνια οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας έχουν μειωθεί δραματικά και τα ΚΥΤ της ντροπής έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονες και ασφαλείς δομές τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες που τους φιλοξενούν.

«Είναι μύθος τα περί δήθεν πολιτικής εγκλωβισμού στα νησιά και οι υπερδομές. Δείτε τα στοιχεία, στις εκλογές του 2019 είχαμε 17.000 αιτούντες άσυλο. Σήμερα, με τις δομές αυτές, έχουμε 1.746. Δεν είναι γιγάντιες, είναι αξιοπρεπείς, γιγάντιες ήταν αυτές που κλείσαμε όπως στη Μόρια και το Βαθύ της Σάμου. Η αποσυμφόρηση έχει γίνει στα νησιά και έρχεται και στις μεγάλες πόλεις. Στις 31/12/2022 δεν θα υπάρχει καμία δομή στο δήμο Αθηναίων», είπε ο κ. Μηταράκης και αναγνώρισε πως το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο και διεθνές ζήτημα που απαιτεί συνεργασία μεταξύ των χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ζήτησε από την Τουρκία, να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό δρόμο της λογικής και να εφαρμόσει τη κοινή δήλωση του 2016, εγκαταλείποντας τον αναθεωρητισμό.

#ΝΟΤΗΣ_ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ #ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/emihEA3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->