Ερντογάν: «Δεν θα καταπατήσουν οι ληστές τα δικαιώματά μας»

Ερντογάν: «Δεν θα καταπατήσουν οι ληστές τα δικαιώματά μας»

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε τη χώρα μας, την  κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος.

Αδιάκοπη και καθημερινή είναι η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ σήμερα μνημόνευσε τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1922 για να καταλήξει λέγοντας ότι «δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχο τους την χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με την Συνθήκη των Σεβρών».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή για τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα είπε χαρακτηριστικά:

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε την χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αιτία η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά των ΗΠΑ σημειώνοντας πως "με τις επιχειρήσεις στην Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ.: Κούρδοι)".

"Πέρα των συνόρων μας σε όσους μας λένε ''τι κάνετε εκεί''; Απαντήσαμε ''ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέρα των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί''" δήλωσε.

Αναφερόμενος στο νέο τουρκικό γεωτρύπανο τόνισε πως αποφασίστηκε να ονομαστεί Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ. "Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης και γίνονται οι τεχνικές προεργασίες πριν τις γεωτρήσεις. Με τη βοήθεια του Θεού με την έναρξη του έργου κι αυτού του πλοίου μας θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες μας πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά" πρόσθεσε.

"Ως μια χώρα που είναι περιτριγυρισμένη από τρεις θάλασσες, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Αν. Μεσόγειο. Υποστηρίζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα δικαιώματα μας όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων" σημείωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο και για "ληστές": "Η στάση μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει".

#ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/y8VUx4b
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη