-->

Η μάσκα έφυγε η συνήθεια όμως όχι: Σε ποιους χώρους είναι ανοιχτό να επιστρέψει

Η μάσκα έφυγε η συνήθεια όμως όχι: Σε ποιους χώρους είναι ανοιχτό να επιστρέψει

Η μάσκα στους περισσότερους κλειστούς χώρους έχει «φύγει» ωστόσο, η συνήθειά της παραμένει.

Μόλις προχτές το Dnews ασχολήθηκε με τις μάσκες. Η μάσκα μπορεί να μην είναι υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους ωστόσο, οι πολίτες δεν την αποχωρίζονται.

Συγκεκριμένα, πολλοί καταναλωτές τόσο στα καταστήματα λιανική όσο και στα σούπερ μάρκετ παρόλο που δεν είναι υποχρεωτική, συνεχίζουν να τη φορούν. Ιδιαίτερα δεν την αποχωρίζονται πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

maskes48

maskes5896

Στους παραπάνω χώρους είναι πολ΄ύ πιθανό να επιστρέψει η μάσκα από τις 15 Σεπτέμβριου που λήγουν τα μέτρα «Ελευθερίας». Άλλωστε, είναι κάτι που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφή των μέτρων από το Φθινόπωρο.

«Αν δούμε κατάσταση έξαρσης ή κάποια μετάλλαξη τότε όλα είναι στο τραπέζι» τόνισε ο κ. Πλεύρης όμως εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς εξήγησε πως «το ένα σενάριο που ελπίζουμε να υλοποιηθεί είναι ότι ο κορονοϊός θα ακολουθήσει τη λογική των άλλων πανδημιών οι οποίες από το δεύτερο προς τρίτο έτος πάνε σε ενδημική φάση για να πάμε σε απαραίτητα και όχι αυστηρά μέτρα».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε φάση συμβίωσης με τον κορονοϊό ώστε τα μέτρα να αφορούν τις ομάδες που είναι ευάλωτες στον κορονοϊό. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα πάμε σε πίεση στο ΕΣΥ αλλά σε μέτρα για τις πιο ευάλωτες ομάδες» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Καταστήματα και σούπερ μάρκετ θεωρούνται καταστήματα που παρατηρείται συνωστισμός. Συνεπώς στους συγκεκριμένους χώρους θα επιστρέψει η μάσκα εφόσον κριθεί απαραίτητο από την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και από το υπουργείο Υγείας.

#ΜΑΣΚΕΣ #ΜΑΣΚΑ #ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ #ΜΕΤΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bO4H3E6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->