Διακοπές με γεμάτες τσέπες - Τα σίγουρα λεφτά και το έξτρα επίδομα «επανάληψη»

Διακοπές με γεμάτες τσέπες - Τα σίγουρα λεφτά και το έξτρα επίδομα «επανάληψη»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο «μπάνια με γεμάτες τσέπες» καθώς η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη θέσπιση μιας σειράς επιδομάτων ώστε να αντιμετωπιστεί εντός του καλοκαιριού το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι την ενέργεια

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει το fuel pass 2 και το power pass ενώ στο τραπέζι είναι και μία επιταγή ακρίβειας, ένα έκτακτο επίδομα καλοκαιριού, όμοιο με αυτό που δόθηκε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος και το power pass έχουν ανοίξει ανάλογα με το ΑΦΜ των δικαιούχων, το fuel pass 2 αναμένεται να ανοίξει πιθανότατα μέχρι το τέλος Ιουλίου και η πληρωμή αναμένεται τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Πέρα όμως από αυτά τα δύο επιδόματα ανοιχτό παραμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή, να δοθεί έκτακτο επίδομα καλοκαιριού στους ίδιους δικαιούχους που δόθηκε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Συνεπώς, μέχρι τον Αύγουστο οι δικαιούχοι θα δουν τουλάχιστον δύο επιδόματα στους λογαριασμούς τους και «παίζει» να πληρωθούν και την επιταγή ακρίβειας η χορήγηση της οποίας παραμένει «ανοιχτή».

Η επιταγή ακρίβειας

Η κυβέρνηση μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθούν τα πράγματα δημοσιονομικά και τι έσοδα θα φέρει ο τουρισμός, χαμηλώνει τους τόνους όσον αφορά την επιταγή ακρίβειας. Είναι ωστόσο δεδομένο ότι πρόθεση είναι να δοθεί και μάλιστα νωρίτερα από τις διακοπές του Πάσχα. 

Γι' αυτό και όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ενδεχομένως πριν τις διακοπές του καλοκαιριού να δοθούν σε δικαιούχους τρία επιδόματα. Fuel pass, power pass και έκτακτο επίδομα καλοκαιριού - επιταγή ακρίβειας.

Αν όλα πάνε καλά και βρεθούν φυσικά τα δημοσιονομικά περιθώρια το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέα επιταγή ακρίβειας καλοκαιριού ύψους 200 ευρώ για τους πιο ευάλωτους.

Το επίδομα αυτό θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν με μοντέλο Δώρο Πάσχα δηλαδή σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη και συγκεκριμένα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

FUEL PASS

FUEL PASS

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ήταν και το Fuel Pass 1, με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος και μέχρι 45.000 ευρώ.

Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα όπως την προηγούμενη φορά.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

  • Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα
  • Αύξηση 80% σε σχέση με την προηγούμενη επιδότηση
  • Μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσυκλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα

POWER PASS

POWER PASS

Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις για το Power Pass. Μαζικά έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος ενώ οι πληρωμές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Ακολούθως θα παραμείνει ανοιχτή για όλους όπως ακριβώς συνέβη και με το Fuel Pass.

#ΔΙΑΚΟΠΕΣ #ΕΠΙΤΑΓΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #POWER_PASS #FUEL_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/JuR1FDV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη