«Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ, θα επωφεληθούν οι τουρίστες» λέει ο Σκυλακάκης

eurokinissi

Ότι σε ένα ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες και όχι οι Έλληνες υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Είστε βέβαιοι ότι αν μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα δουν οι καταναλωτές στο βενζινάδικο αυτή τη μείωση;», αναρωτήθηκε ο Θοδωρής Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σπεύδοντας να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι Ελληνες. Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ, σημαίνει ότι θα δώσουμε λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου, που θα μπορούσαμε να τα δώσουμε σε ένα ευάλωτο νοικοκυριό, για να πληρώσει λιγότερα ο τουρίστας, σε μια χρονιά που ο τουρισμός είναι φουλ. Κληρονομήσαμε υψηλό φόρο στα καύσιμα, αλλά έχουμε και το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Αυξήσαμε το έλλειμμα φέτος και όλα αυτά είναι δανεικά. Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά. Και το εξαντλούμε, αλλά δεν πρέπει να υπερβούμε ένα σημείο γιατί μετά θα έχουμε πρόβλημα στις αγορές. Για να μειωθεί ο φόρος πρέπει να βάλουμε δανεικά. Και για να βάλουμε δανεικά, κάποιος πρέπει να μας δανείσει».

#ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ #ΦΠΑ #ΕΦΚ #ΚΑΥΣΙΜΑ #ΜΕΙΩΣΗ_ΦΠΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wGkBDEf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη