Πάτρα: Σε οριακό σημείο το θρίλερ μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών - Το μαρτύριο των κοριτσιών και οι επόμενες μέρες της Ρούλας

Πάτρα: Σε οριακό σημείο το θρίλερ μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών - Το μαρτύριο των κοριτσιών και οι επόμενες μέρες της Ρούλας

Τα... σπλάχνα της Μαλένας και της Ίριδας «μίλησαν» και στο πόρισμα των ιατροδικαστών οι περιγραφές είναι ανατριχιαστικές: ο θάνατος των δύο κοριτσιών, του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, επήλθε από ανθρώπινο χέρι και όχι από παθολογικά αίτια.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, παραδόθηκε χθες στα χέρια των ανθρώπων της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Και αυτό που προκύπτει, προκαλεί φρίκη. Τα δύο κοριτσάκια έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική ενέργεια.

Μετά τις αποκαλύψεις για την 9χρονη που πέθανε τον περασμένο Γενάρη, οι έρευνες και οι αναλύσεις έδειξαν πως και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, αλλά από ασφυκτικό θάνατο.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπεριστατωμένες εξετάσεις, ο Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών, ενώ ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε από ανθρώπινο χέρι.

Και στις δύο περίπτωσεις, μάλιστα, σύμφωνα με το pelop.gr τα κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά - όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών-  δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σημειώνεται πως για την Μαλένα οι τοξικολογικές αλλά και οι εξετάσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς», είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

 «Τα παιδιά έσβησαν σε τρία λεπτά»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας το πόρισμα που αποκάλυψε πως ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ασφυκτικός, ενώ συγκλόνισε λέγοντας πώς τα παιδιά «έσβησαν» σε 3 λεπτά.

«Σημαίνει πως κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη των παιδιών και ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξαν», είπε ο ιατροδικαστής για τον ασφυκτικό θάνατο των παιδιών στην Πάτρα.

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει μία σύντομη σχετική διάρκεια, από 3 έως 5 λεπτά είναι αρκετά. Είναι ένας θάνατος που από τη μεριά του δράστη θέλει πολύ μεγάλη θέληση για να πραγματοποιήσει την πράξη του. Στο πρώτο λεπτό ο οργανισμός χάνει τις αισθήσεις του. Το ένα λεπτό είναι 60 φορές να μετράμε με τη μορφή δευτερολέπτων και παράλληλα να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να μην κάνουμε πίσω ούτε μία στιγμή».

Ο κος Λέων τόνισε πως ο ασφυκτικός θάνατος διαγιγνώσκεται δύσκολα, ιδιαίτερα σε παιδιά.

«Είμαστε πολύ τυχεροί, εντός εισαγωγικών, ότι στα συγκεκριμένα παιδιά υπήρχαν τραύματα. Συνήθως δεν έχουμε ούτε τραύματα, γιατί οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε αρκετά σπάνια, αλλά και τα ευρήματα θέλουν πολύ μεγάλη μελέτη», δήλωσε.

Σχετικά με τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια ο κος Λέων δήλωσε πως θέλει αν πιστεύει ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των ιατροδικαστών.

 «Δεν έχω καμία εμπλοκή»

Μετά το πόρισμα που κατέθεσαν στις Αρχές οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, η δολοφονία της Τζωρτζίνας μετατράπηκε σε «τριπλό» φονικό, καθώς πλέον Μαλένα και Ιριδα θεωρούνται και επίσημα θύματα δολοφονίας.

Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου, παρά το ότι κατηγορείται για δολοφονία της Τζωρτζίνας, επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τους θανάτους. «Δεν έχω καμία εμπλοκή, δεν σκότωσα τα παιδιά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το Star, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους «ασφυκτικούς θάνατους» της Ίριδας και της Μαλένας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο και τού είπε πως δεν έχει σκοτώσει τα παιδιά της.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή» ισχυρίστηκε στον κ. Παπαδόπουλο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Από κει και πέρα, η δικογραφία, το πόρισμα και οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την έρευνα και αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία, ενώ στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ ίσως κληθούν και άλλα πρόσωπα, όπως η αδερφή της 33χρονης, η οποία ήταν στο σπίτι της οικογένειας ότι πέθανε η Ίριδα.

Οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα, ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη είχε σωθεί.

#ΠΑΤΡΑ #ΝΕΚΡΑ_ΠΑΙΔΙΑ #ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΜΑΝΟΣ_ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/I7STGvA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη