Υπόθεση Μπίκα: Η ΕΛΑΣ αμφισβητεί το πόρισμα «αθροιστικής ποτών» γαλλικού εργαστηρίου

Υπόθεση Μπίκα: Η ΕΛΑΣ αμφισβητεί το πόρισμα «αθροιστικής ποτών» γαλλικού εργαστηρίου

Συνεχίζεται η έρευνα για τις καταγγελίες βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, στην Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονική. 

 

Η πλευρά της 24χρονης παρουσίασε το πόρισμα γαλλικού εργαστηρίου το οποίο αποφαίνεται ότι τις κρίσιμες ώρες της αναφερόμενης «κακοποίησης» της φέρεται ότι εκείνη ήταν σε κώμα λόγω μέθης.

Μάλιστα εμφανίζεται να τηρείται και χρονοδιάγραμμα λήψης του κάθε ποτού. Κάτι που παρουσιάζεται να θυμάται –μετά από έξι μήνες – με σημαντική χρονική ακρίβεια η 24χρονη. Όμως πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η 24χρονη στις αρχικές καταθέσεις της αλλά και σε συνέντευξη απέδωσε την αδυναμία της και την έλλειψη των αισθήσεων που εκμεταλλεύθηκαν –σύμφωνα με την εκδοχή της- οι «βιαστές» της στην κρυφή χορήγηση χαπιού βιασμού κι όχι στο αλκοόλ. Λέγοντας μάλιστα ότι ήξερε κι ήλεγχε τον εαυτό της κι αυτό που αισθανόταν δεν είχε καμιά σχέση με την ευθυμία από την χρήση αλκοόλ.

Επιπλέον το σενάριο για βιασμό της στηρίχθηκε στις αναφερόμενες «μεθοδευμένες» κινήσεις των γόνων πλούσιων για να της δώσουν το χάπι του βιασμού(σσ δεν βρέθηκε τέτοια ουσία στον οργανισμό της) σε ένα μίγμα βότκας με τονωτικό ποτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου. Όμως την όποια ποσότητα αλκοόλ προφανώς την ήπιε με την θέληση της , χωρίς να έχει υποστηρίξει ότι κάποιος της το προσέφερε επίμονα για να εκμεταλλευθεί υποτίθεται την λιποθυμία της. Η αμφιλεγόμενη μέθη της δεν υποδηλώνει ότι υπήρχε σκοπιμότητα οποιουδήποτε αφού επρόκειτο για εκούσια χρήση αλκοόλ. Επιπλέον όσα υποστηρίζονται τώρα ουσιαστικά αντικρούουν τους προηγούμενους ισχυρισμούς της 24χρονης …»

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν , μιλώντας στο in, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα που γνωρίζουν την πορεία των ερευνών για όσα συνέβησαν πρiν και μετά τις καταγγελίες της 24χρονης που δήλωσε ότι κακοποιήθηκε από γόνους επιχειρηματιών μετά από το γιορτινό πάρτι στην σουίτα του ξενοδοχείου. Σε μια καταγγελία που προκάλεσε συγκίνηση στην κοινή γνώμη και κύματα συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα.

Όμως από την πρώτη φάση των ερευνών της ΕΛΑΣ και στην συνέχεια των δικαστικών αρχών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μεγάλα κενά στην αφήγηση της , η οποία διαψευδόταν από τις καταθέσεις δέκα τουλάχιστον μαρτύρων , από τα πορίσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων όπου δεν διαπιστώθηκε η χορήγηση υπνωτικής ουσίας όπως διατεινόταν. Με την εισαγγελέα που χειρίσθηκε την υπόθεση να εντοπίζει 11 κενά κι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς της 24χρονης κι ανάμεσα σε αυτές καταγράφονται μαρτυρίες ότι δεν ήταν σε κακή κατάσταση» όπως υποστήριζε.

 

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΓΕΩΡΓΙΑ_ΜΠΙΚΑ #ΒΙΑΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fV3wS9P
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη