Προειδοποίηση Μαρουσάκη και Αστεροσκοπείου για φωτιά στη Βούλα: Πρέπει να ελεγχθεί μέσα στο βράδυ, επιδείνωση το πρωί

Προειδοποίηση Μαρουσάκη και Αστεροσκοπείου για φωτιά στη Βούλα: Πρέπει να ελεγχθεί μέσα στο βράδυ, επιδείνωση το πρωί

Με ανάρτηση του το Αστεροσκοπείο αναλύει τις συνθήκες καιρού για τη φωτιά στη Βούλα επισημαίνοντας καλύτερες συνθήκες για έλεγχο φωτιάς το βράδυ και επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών από νωρίς αύριο το πρωί.

Δραματικές είναι οι ώρες στο Πανόραμα Βούλας όπου η φωτιά που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές ενώ όλοι κάνουν λόγο για δύσκολη νύχτα.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο:

Με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της δασικής πυρκαγιάς στις νότιες παρυφές του Υμηττού, με αναμενόμενη επιδείνωση από νωρίς αύριο το πρωί.

Ειδικότερα, από αυτή την ώρα και προχωρώντας προς το βράδυ (17:00 έως 20:00/21:00) περιμένουμε:

Εξασθένιση των ανέμων σε εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφόρ μέσα στη νύχτα, με ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ από νωρίς αύριο το πρωί.

Ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής λεπτής καύσιμης ύλης σε επίπεδα άνω του 10-11%, γεγονός που θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της ταχύτητας εξάπλωσης της φωτιάς μέσα στη νύχτα, με εκ νέου πιο ξηρές συνθήκες από τις πρωινές ώρες αύριο.

Συνολικά, λιγότερο ευνοϊκές πυρομετεωρολογικές συνθήκες για την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σταδιακή επιδείνωση από νωρίς αύριο το πρωί.

Τι είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

«Σήμερα είχαμε πολύ δυνατούς ανέμους στο νόμο Αττικής οι ριπές ξεπερνάγατε τα 8 μποφόρ. Παρ' όλα αυτά όμως έχουμε ευχάριστα νέα για την εξέλιξη όσο αφορά το υπόλοιπο της ημέρας αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Φαίνεται ότι οι άνεμοι θα αρχίσουν να υποχωρούν και από τις επόμενες ώρες και κατά τη διάρκεια τη νύχτας δε φαίνεται να ξεπερνούν τα τέσσερα μποφόρ γενικότερα στο νομό Αττικής. Αύριο προς το μεσημέρι φαίνεται να προσεγγίσουμε τα πέντε για λίγο και τα έξι μποφόρ», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

#ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ #ΒΟΥΛΑ #ΦΩΤΙΑ #ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ #ΚΑΙΡΟΣ #ΜΠΟΦΟΡ #ΑΝΕΜΟΙ #ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/URPua2C
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη