Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Και τρίτη καταγγελία για βιασμό ασθενούς όταν ήταν γυναικολόγος

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Και τρίτη καταγγελία για βιασμό ασθενούς όταν ήταν γυναικολόγος

Τρίτη καταγγελία σε βάρος της υφυπουργού της γαλλικής κυβέρνησης, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, η οποία ερευνάται ήδη για δύο βιασμούς την περίοδο που εξασκούσε το επάγγελμα της γυναικολόγου.

 

Η πρώτη καταγγελία εις βάρος της υφυπουργού στην κυβέρνηση Μακρόν ήρθε στις 25 Μαΐου, ενώ λίγο αργότερα - στις 16 Ιουνίου - έγινε άλλη μία.

Οι καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να αφορούν την περίοδο που η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός ασκούσε την ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό» - με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση, να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο».

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV, τον τελευταίο μήνα κατατέθηκαν δύο μηνύσεις σε βάρος της από δύο γυναίκες, για «διείσδυση χωρίς συναίνεση».

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της.

Τι αναφέρει η τρίτη καταγγέλλουσα

Μία τρίτη γυναίκα - που εμφανίζεται με το όνομα «Jade» και είναι 26 ετών - είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη ότι είχε δεχθεί «σεξουαλική επίθεση» από την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου όταν την είχε επισκεφθεί για να τη συμβουλευτεί στο θέμα της ενδομητρίωσης που αντιμετώπιζε.

Η εξέταση, μάλιστα, έγινε παρουσία και ενός ασκούμενου γιατρού.

Σύμφωνα με την αφήγηση της Jade, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον γιατρό να με εξετάσει». Επειδή δεν ένιωθε άνετα, όμως, το σώμα της ήταν εντελώς σφιγμένο και ανέλαβε η ίδια.

«Μου είπε: «Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός» Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη και ήμουν πολύ νευρική».

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι δεν θυμάται αν ο γυναικολόγος είχε λάβει τη συγκατάθεσή της πριν την εξετάσει, όπως συνηθίζουν να κάνουν σήμερα γιατροί.

Η Jade, όπως είπε, βίωσε αυτό το γεγονός «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση» αλλά δεν έχει υποβάλει καταγγελία σε αυτό το στάδιο.

«Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι απρόθυμη» να το κάνει.

#ΒΙΑΣΜΟΣ #ΧΡΥΣΟΥΛΑ_ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ #ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ #ΜΑΚΡΟΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/N1PAixJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη