Το νέο αίμα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι «παλιοί» που παραμένουν

Το νέο αίμα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι «παλιοί» που παραμένουν

Το «νέο» αίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής , δείχνουν τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη για την επόμενη ημέρα του Κινήματος.

Πρόκειται για πρόσωπα αυτοδημιούργητα, που το καθένα μέσα από την προσωπική του διαδρομή, προσωποποιεί την κοινωνική ελληνική πραγματικότητα.

 Η Ελένη Χρονοπούλου εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης, με μεγάλο ποσοστό σταυροδοσίας που την έφερε ψηλότερα και από γνώριμα πρόσωπα της πολιτικής. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Δύτρια και δρομέας… ρίχτηκε δυναμικά στον αγώνα αντοχής της πολιτικής.

 Γ. ΣΚΑΦΙΔΑΣ 1

Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Γεράσιμου Σκαφίδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Δουλεύει σαν επαγγελματίας ηθοποιός από το 2009. Οι πιο σημαντικοί σταθμοί του είναι η συνεργασία του με τον αείμνηστο Σπύρο Ευαγγελάτο και τον αείμνηστο Διαγόρα Χρονόπουλο στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. . Εδώ και 6 χρόνια είναι Καλλιτεχνικός και Οικονομικός διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Θεατρικής Εταιρείας ΜΥΘΩΔΙΑ , που σε πολλά θέατρα της χώρας ανεβάζει παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου όλο το χρόνο. Παράλληλα έχει την καλλιτεχνική και οικονομική διεύθυνση του θεάτρου Άνεσις.

Μαρκογιαννάκη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη είναι αντιπρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University. Είναι ιδρυτικό στέλεχος νεοφυούς εταιρείας τεχνοβλαστού και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της έρευνας και στην ακαδημαϊκή διδασκαλία. Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται και στη μελέτη, επίβλεψη και διαχείριση έργων. Διαμένει στην Κοζάνη με την οικογένεια της.

 Όμως την ίδια στιγμή το κοντράστ σε αυτή την επιλογή νέων και πρωτοεμφανιζόμενων προσώπων,  αποτελεί η εκλογής και των παραδοσιακών στελεχών του κινήματος που αν και σειρά κατάταξης καποιοι εκλέχθηκαν σε πιο χαμηλές θέσεις, όμως σε απόλυτο αριθμό κυριαρχούν. Στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έχουν εκλεγεί και θα συμμετέχουν και οι : Πέτρος Ευθυμίου, Μαρία Καναβάκη,  Γιάννης Μεϊμάρογλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Γ. Αλεξόπουλος, Παύλος Χρηστίδης, Β. Αποστόλου, Γιώργος Γιάνναρος, Δανάη Τσακάλου, Χάρης Καστανίδης, Θ. Σκαφίδας, Π. Κουκουλόπουλος, Χαρά Κεφαλίδου, Ανδρέας Λοβέρδος, Κ. Παπαγεωργόπουλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Τόνια Αντωνίου, Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Οικονόμου, Έφη Χαλάτση και Πωλίνα Λάμψα κ.α.

 

#ΠΑΣΟΚ #ΠΟΛΙΤΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ #ΝΕΟΙ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RUwLJqZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη