Βούλα: «Πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις εστίες», η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

eurokinissi

Ενημέρωση για την πυρκαγιά σε Γλυφάδα, Βούλα και Βάρη πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και η ηγεσία της πυροσβεστικής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω των καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής, η φωτιά έληξε μέσα σε 7 ώρες. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «λόγω της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο, μας περιμένει σκληρό καλοκαίρι».

Ο υφουπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς τόνισε πως είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό.

Η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους» σημείωσε ο κ. Τουρνάς.

«Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Κυρίως πυροσβέστριες, πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και την αστυνομία, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

#ΦΩΤΙΑ #ΒΟΥΛΑ #ΒΑΡΗ #ΓΛΥΦΑΔΑ #ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ #ΧΡΗΣΤΟΣ_ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fIB8h2e
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη