Εφετείο Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για τον Ιούλιο η δίκη, «πόρτα» σε Λαγό για αναστολή ποινής

Εφετείο Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για τον Ιούλιο η δίκη, «πόρτα» σε Λαγό για αναστολή ποινής

Τον Ιούλιο θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο καθώς αρκετοί κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν χωρίς συνηγόρους, με αποτέλεσμα να τους ορίσει το δικαστήριο.

Τη διακοπή της δίκης για τις 6 Ιούλιου αποφάσισε η έδρα του δικαστηρίου που δικάζει τη Χρυσή Αυγή σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Αθήνας. Αρκετοί από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκαν στο δικαστήριο χωρίς συνηγόρους ζητώντας από την έδρα να τους διορίσει.

Αναβολή είχε ζητήσει λόγω υγείας ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Την αναβολή της δίκης για λόγους υγείας ζήτησε ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η κατάσταση του Νίκου Μιχαλολιάκου με τον covid αντιμετωπίστηκε αργά, εννέα μέρες μετά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε «Έμεινε στη ΜΕΘ 2 μήνες και βρίσκεται στο κέντρο αποκατάστασης». Όπως μάλιστα σημείωσε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε απώλεια συνείδησης και ψευδαισθήσεις λόγω του covid ενώ δεν ξέρει καλά καλά γιατί... δικάζεται.

«Είναι δυνατόν να δικαστεί άνθρωπος έτσι;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Παρόντες 16 κατηγορούμενοι στη δίκη

Παρόντες ήταν στο δικαστήριο αρκετοί από τους κατηγορούμενους Χρυσαυγίτες. Συγκεκριμένα, στην αίθουσα βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι: Αγριογιάννης, Γρέγος, Ευγενικός, Ηλιόπουλος, Καλαρίτης, Κομιανός, Μίχος, Λαγός, Παπαδόπουλος Κ., Παππάς, Σταμπελος και Σκάλκος. Παρόντες αλλά χωρίς δικηγόρο ήταν οι: Αντωνακόπουλος, Δασκαλάκης, Καστρινός και Στέφας.

Ζήτησε αναστολή έκτισης ποινής ο Λαγός, αρνητική η εισαγγελέας

Παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στην έδρα, ο καταδικασμένος πρωτόδικα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ζήτησε από το δικαστήριο να του δοθεί το δικαίωμα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής, ζητώντας συγκεκριμένα την αναστολή έκτισης της ποινής του:

«Από το 2019 είμαι ευρωοβουλευτής με την ψήφο 120.000 ανθρώπων. Όταν βγήκε η απόφαση, υπήρχε περιθώριο έξι μηνών που βρισκόμουν στο Βέλγιο. Δεν προσπάθησαν να ξεφύγω από Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Δεν μπορώ να καταλάβω και απορώ, ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής, που δεν έχει δώσει δείγμα φυγής, δεν δημιούργησα πρόβλημα. Δεν είμαι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν δεν δικαιούται ένας ευρωβουλευτής αναστολή εκτέλεσης ποινής, προφανώς δεν το δικαιούται κανείς. Έδινα συνεχώς το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα του Ελ. Βενιζέλος. Εκτός του ότι χάνω την ευρωβουλευτική μου έδρα εκ των πραγμάτων, δεν μπορώ να ψηφίσω, να καταθέσω ερωτήσεις, μου έχουν κόψει το μεγαλύτερο μέρος του ευρωκοινοβουλευτικού μισθού, έχουν πάθει ζημιά οι 5 άμεσοι συνεργάτες μου στο ευρωβουλευτικό γραφείο.

Οι δύο συνεργάτιδές μου στις Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Το μόνο τους έγκλημα είναι που είναι δικοί μου συνεργάτες. Είμαι πεπεισμένος για την αθωότητά μου, δεν έχω διαπράξει το παραμικρό αδίκημα. Προέβην σε απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού, για να ξεκινήσει το Εφετείο. Αν το Εφετείο αυτό διακοπεί ή αργήσει εγώ θα έχω εκτίσει όλλη μου την ποινή και έτσι θα είναι σαν να μην χρειάζεται να γίνει. Αν το δικαστήριό σας με κρίνει αθώο ή οτι δικαιούμαι ελαφρυντικό τότε έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος. Δώστε μου το δικαίωμα να κάνω το καθήκον μου σαν ευρωβουλευτής».

Ο συνήγορός του ανέφερε ακόμα: «Ο κ. Λαγός υφίσταται πλείονα ποινή από την πρωτόδικη. Γιατί ενώ βρίσκεται εκλεγμένος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Δεν του έχουν περιοριστεί τα δικαιώματα όμως δεν μπορεί να τα ασκήσεις. Εν τοις πράγμασι οι όροι που του επιβάλλονται υπερβαίνουν το όριο της ποινής. Το αίτημά του είναι όχι μόνο βάσιμο αλλά άπτεται και της ίδιας της ιδές της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

Αρνητικά εισηγήθηκε για όλα τα αιτήματα αναστολής ποινής η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε άμεσα κατά του αιτήματος του Γιάννη Λαγού, τονίζοντας ότι η στέρηση μέρους του ευρωβουλευτικού του μισθού... «Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη». Η εισαγγελέας εισηγήθηκε ακόμα κατά των αντίστοιχων αιτημάτων Καλαρίτη, Σταμπέλο, Πανταζή.

#Δίκη_Χρυσής_Αυγής #ΕΦΕΤΕΙΟ #ΔΙΑΚΟΠΗ #ΙΟΥΛΙΟΣ #ΛΑΓΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Hgw3CPd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη