-->

Αίγιο: Επανέρχεται η ξηλωμένη ράμπα ΑμεΑ στην παραλία Άκολης

Αίγιο: Επανέρχεται η ξηλωμένη ράμπα ΑμεΑ στην παραλία Άκολης

Η ξηλωμένη ράμπα ΑμεΑ από την παραλία της Άκολης, που είχε βγει από σημείο όπου είναι κοντά ξαπλώστρες, τελικά επανέρχεται.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ένα τυπικό πρόβλημα στην προβλεπόμενη αδειοδότηση, που αφορούσε στην έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, έδωσε «πάτημα» σε δικηγόρο προσφεύγοντας με σπίτι εκεί κοντά, να οδηγήσει το Λιμενικό Τμήμα Αιγίου στο να δώσει εντολή ξηλώματος εγκατάστασης υποβοήθησης λουομένων ΑμεΑ στην παραλία Άκολης, κοντά σε κατάστημα με ξαπλώστρες.

Τελικά, η αναστάτωση ήταν της στιγμής, αρκετή όμως για να κινητοποιήσει τον Δήμο Αιγιάλειας -και προσωπικά τον δήμαρχο Δ. Καλογερόπουλο- ο οποίος την Τρίτη αναμένεται στο σημείο μαζί με τον περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη κι αφού σήμερα θα έχει «πέσει» και η εκκρεμούσα υπογραφή της ΕΦΑΑ.

- Ο Σύλλογος Παραπληγικών Αχαΐας αντέδρασε άμεσα και με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στην «αδήριτη ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαδικασιών εγκατάστασης μηχανημάτων εμβάπτισης – απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ στην Παραλία Αβύθου, ως ζωτικής σημασίας, αφού δεν πρέπει κανείς να ξεχνά και να παραγνωρίζει ότι η επαφή των ΑμΕΑ με τη θάλασσα δεν είναι παιχνίδι ή απλώς ψυχαγωγία, αλλά συμβάλλει καθοριστικά στην άμβλυνση των σύνθετων προβλημάτων υγείας που καθημερινά αντιμετωπίζουν άτομα με παραπληγία, κινητικές και άλλες αναπηρίες.

- Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Άκολης, μέσω του προέδρου του Π. Δαδιώτη, εξ αφορμής της ακύρωσης τοποθέτησης της ράμπας αναπήρων, κρίνει απαράδεκτο να μην γίνει προκειμένου ο χώρος να μείνει ελεύθερος για τραπέζια και ξαπλώστρες και εξέφρασε την αγανάκτησή του. Διατυμπανίζει τη θέση του άμεση κατασκευή της ράμπας χωρίς τα τυπικά εμπόδια της γραφειοκρατίας. «Ας δουν αν όλοι κι όλα λειτουργούν νόμιμα κι ας αφήσουν τους αναπήρους να κάνουν το μπάνιο τους» σημείωσε.

#ΡΑΜΠΑ #ΡΑΜΠΑ_ΑΝΑΠΗΡΩΝ #ΑΙΓΙΟ #ΠΑΡΑΛΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HrUw9nJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->