Το καλοκαίρι η πλατφόρμα για τις μόνιμες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές (βίντεο)

Το καλοκαίρι η πλατφόρμα για τις μόνιμες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές (βίντεο)

Ο Υπουργός Υγείας έδωσε συνέντευξη την επίσημη πρώτη μέρα που ήρθε το «τέλος» στις υποχρεωτικές μάσκες, και μίλησε για τις αναστολές, για τα μέτρα που ίσως επιστρέψουν αλλά και τις μόνιμες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είπε για του γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί, πώς θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι και τις 31/12/2022 και από εκεί και πέρα θα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, θα παρθεί η απόφαση αν θα επιστρέψουν στις δουλείες τους ή αν θα παραμείνουν σε αναστολή.

Παράλληλα τους προέτρεψε για ακόμα μια φορά να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σε αυτό το σημείο μίλησε και για τις θέσεις εργασίας που έρχονται στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα έκανε γνωστή την είδηση ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις μόνιμες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Για τα μέτρα, τις μάσκες και τον εμβολιασμό

«Το μόνο μέτρο που είχε μείνει ήταν η μάσκα, ούτε τα κρούσματα ανέβαιναν, ούτε οι σκληροί δείκτες. Σταματάμε την υποχρεωτικότητα αλλά υπάρχει η σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός να χρησιμοποιείται».

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι από τον Σεπτέμβρη και σύμφωνα με την εικόνα της πανδημίας, θα ληφθούν αποφάσεις για μερικό ή καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Ο αριθμός των εμβολίων έχει παραγγελθεί από τον Μάιο του '21. Η ΕΕ έκανε παραγγελία για όλες τις χώρες οι οποίες βάσει πληθυσμού θα λάβουν τα καινούργια εμβόλια. Το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών θεωρούν ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάνουμε ένα εμβόλιο. Αν αυτό θα αφορά τον γενικό πληθυσμό ή στοχευμένες ομάδες μένει να το διασαφηνίσουμε. Πολύ πιθανό να χρειαστεί για όλο τον πληθυσμό».

Στόχος είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό «να επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο όπως και της γρίπης».

Αν και η εικόνα της πανδημίας δείχνει ότι δεν έχει δυναμική, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί και τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση για τον χειμώνα.

«Είμαστε προετοιμασμένοι ότι ο χειμώνας θα έχει δυσκολίες και αν χρειαστεί θα κάνουμε παρεμβάσεις. Πέρσι το καλοκαίρι εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα. Αυτήν την στιγμή έχει περάσει αρκετό διάστημα από την εμφάνιση της Όμικρον και δε φαίνεται νέα μετάλλαξη».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο αριθμός των κρουσμάτων που ενδεχομένως θα έχουμε τον χειμώνα δεν απασχολεί τόσο όσο οι νοσηλείες.

«Τα κρούσματα δεν μας απασχολούν, το θέμα είναι πόσες νοσηλείες θα βγάλουν. Αν τα κρούσματα δεν οδηγούν σε νοσηλείες, δε θα μας ενδιαφέρει και η καταμέτρηση».

Δείτε βίντεο:

#ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΘΕΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΜΟΝΙΜΕΣ_ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΓΙΑΤΡΟΙ #ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ #ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΜΑΣΚΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ogx16Pb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη