-->

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι μένουν εκτός αίτησης

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι μένουν εκτός αίτησης

Ανοίγει σε λίγη ώρα η πλατφόρμα allazosyskevi για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ποιοι μένουν εκτός

Μπορεί να ανακοινώθηκε οτι η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αφορά όλους ανεξαρτήτων οικογενειακού εισοδήματος για συσκευές που είναι εγκατεστημένες τόσο στην κύρια όσο και στην δευτερεύουσα κατοικία.

Ωστόσο, οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια ενώ επιπλέον μοριοδότηση θα λαμβάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και οι οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με τον Οδηγό που δημοσιεύτηκε δν είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα

Ωφελούμενοι (Φυσικά Πρόσωπα που υποβάλουν την αίτηση) οι οποίοι είχαν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το έτος αναφοράς (2020) ως κάτοικοι εξωτερικού.

Επίσης, δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι οι οποίοι κατά το έτος αναφοράς (2020) υπέβαλλαν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (συγκεκριμένα ως Υπόχρεος και Σύζυγος/ΜΣΣ), εφόσον το έτερο μέλος ή εξαρτώμενο τέκνο της δήλωσης ήταν κατά έτος αυτό κάτοικος εξωτερικού.

Εξαρτώμενα μέλη που δεν υποβάλουν αυτόνομα δήλωση (δηλ. δεν είναι υπόχρεοι σε δική τους ατομική δήλωση) δε δύναται να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

Για όσους δεν επιλεγούν, θα παραμείνουν ως επιλαχόντες στην πλατφόρμα, ώστε στη συνέχεια και εφόσον καταστεί εφικτή η αύξηση του προϋπολογισμού, να επιλεγούν σε δεύτερο χρόνο.

Οι δικαιούχοι για τους οποίους θα εγκριθεί η αντικατάσταση συσκευών θα πρέπει να πάνε στη συνέχεια στο κατάστημα της επιλογής τους, το οποίο έχει την υποχρέωση να ελέγξει αν η συσκευή που πρέπει να αντικατασταθεί πληροί τις προϋποθέσεις και να φροντίσει για την ανακύκλωση της.

Σημειώνεται πάντως, ότι η αντικατάσταση των συσκευών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ γύρω στον Νοέμβριο θα ακολουθήσει και ανάλογο πρόγραμμα που θα αφορά τους επαγγελματίες.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ΑΙΤΗΣΗ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ_ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Uh9iXmA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->