-->

Επίσημο: Η απόφαση δείχνει πού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες

Επίσημο: Η απόφαση δείχνει πού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες

Εκδόθηκε η απόφαση για τις μάσκες και έγινε γνωστό το πού θα είναι συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές και το επόμενο διάστημα, παρά το ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου «παγώνει» η χρήση της.

Πιο αναλυτικά, όπως φαίνεται και στην απόφαση που εκδόθηκε, η χρήση της μάσκας θα συνεχίσει να υφίσταται σε διάφορες δραστηριότητες και τοποθεσίες, μεταξύ άλλων τα σχολεία αλλά μόνο στις εξετάσεις, ενώ θα υπάρξει και επανεξέταση από τους ειδικούς για τα πλοία και τα ταξί.

Πιο αναλυτικά, στα σχολεία και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων οι μάσκες θα παραμείνουν (εξάλλου στις 3 Ιουνίου αρχίζουν και οι Πανελλήνιες 2022), ενώ θα παραμείνουν και στα Πανεπιστήμια όπου «κοντοζυγώνει» η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Πάντως για τις επόμενες ημέρες, με βάση την απόφαση, όσοι δεν συμμετέχουν σε εξετάσεις δε θα φοράνε και μάσκα.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο μετρό και ευρύτερα στα ΜΜΜ, όπου η χρήση μάσκας θα παραμείνει ενώ τους «ξεχασιάρηδες» θα τους περιμένει και πρόστιμο 300 ευρώ σε περίπτωση που αφήσουν τη μάσκα... σπίτι.

Από κει και πέρα, υποχρεωτική θα παραμείνει, όπως είναι λογικό, η μάσκα σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης, όπως και στα ΚΑΠΗ και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ενώ και οι επισκέπτες θα φορούν μάσκα.

Τέλος, οι ειδικοί θα αποφασίσουν ακόμα και εντός της ημέρας (σήμερα η συνεδρίαση) για το τι θα ισχύει με τα πλοία και τα ταξί, όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέχρι στιγμής και θα αποφασισθεί τι μέλλει γενέσθαι.

#ΜΑΣΚΑ #ΑΠΟΦΑΣΗ #ΦΕΚ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΜΕΤΡΟ #ΜΜΜ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/hmPf0NK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->