Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν για όλα τα θέματα - Θέλει και συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν για όλα τα θέματα - Θέλει και συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Στο γνωστό ανατολίτικο παζάρι προκειμένου να επιτύχει μια συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να επιδοθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να κάνει βήματα πίσω στη στάση που θα τηρήσει απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, στάση που αναμένεται να κρίνει και το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ενδεικτικό είναι πως και Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι σημερινές διαβουλεύσεις με τη Φινλανδία και τη Σουηδία και ενδεχόμενη συμφωνία θα ανοίξουν τον δρόμο για μια συνάντηση των δύο ηγετών.

Από την άλλη βέβαια θεωρείται σχεδόν σίγουροι πως Τούρκος πρόεδρος θα βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών όσα περισσότερα θέματα μπορεί, όπως οι τρομοκρατικές οργανώσεις, η έκδοση μελών τέτοιων οργανώσεων, αλλά και η άρση του εμπάργκο όπλων, σε μία προσπάθεια να κερδίσει κάτι από τη Σύνοδο Κορυφής.

#ΝΑΤΟ #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΚΟΡΥΦΗΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΖΟ_ΜΠΑΙΝΤΕΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cKAIE1M
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη