Έρχεται η επιχείρηση «θερμοστάτης»: Μπόνους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που κάνουν οικονομία στο ρεύμα

Έρχεται η επιχείρηση «θερμοστάτης»: Μπόνους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που κάνουν οικονομία στο ρεύμα

Αναμένεται να ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο, ένα ειδικό σχέδιο για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα περιλαμβάνει μπόνους για την επιχείρηση «θερμοστάτης».

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και ενέργειας μέσω της ρύθμισης της θερμοκρασίας των κλιματιστικών, αρχικά στον δημόσιο τομέα και στη συνέχεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το σχέδιο «θερμοστάτης» αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα (8/6), από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη και θα προβλέπει κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και συστάσεις για να λειτουργούν τα κλιματιστικά στους 26 με 27 βαθμούς.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης και περιορισμό στις καταναλώσεις του οδικού φωτισμού.

Πώς θα γίνει 

Συγκεκριμένα για τους μεν φορείς του Δημοσίου θα προβλέπεται αύξηση κονδυλίων ενώ για τα νοικοκυριά θα προβλέπεται αυξημένη επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αν διαπιστωθεί ότι συμβάλουν στην επιχείρηση «θερμοστάτης», στη μείωση, δηλαδή, της κατανάλωσης ενέργειας.

Και όταν διαπιστώνεται χαμηλότερη κατανάλωση από ένα ποσοστό που θα οριστεί, τότε ο φορέας θα έχει bonus και θα επιβραβεύεται με αυξημένα κονδύλια από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Ειδική πλατφόρμα 

Για την εφαρμογή του μέτρου το υπουργείο Οικονομικών θα φτιάξει πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία και οι καταναλώσεις κάθε δημόσιου κτιρίου.

Ήδη η ΡΑΕ έχει καταγράψει πλήρως την ενεργειακή κατανάλωση κάθε δημόσιου κτιρίου τους χειμερινούς και θερινούς μήνες και έχει υπολογίσει την εξοικονόμηση που μπορεί να προκύψει.
Οι υπουργοί που θα ανακοινώσουν τα μέτρα, θα κάνουν σύσταση και σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να «χαμηλώσουν το ρεύμα».

Στο σχέδιο, μάλιστα, αναμένεται να περιλαμβάνεται και ειδική αναφορά για περιορισμό στις καταναλώσεις οδικού φωτισμού με τους υπολογισμούς του ΥΠΟΙΚ να κάνουν λόγο για μια εξοικονόμηση της τάξης των 18-20 εκατομμυρίων ευρώ.

#ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ_ΡΕΥΜΑ #ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ #ΜΠΟΝΟΥΣ #ΡΕΥΜΑ #ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ETAIJN6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη