Κλειστή η Κατεχάκη και στα δυο ρεύματα λόγω πορείας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Κλειστή η Κατεχάκη και στα δυο ρεύματα λόγω πορείας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Φοιτητές που διαδηλώνουν για την πανεπιστημιακή αστυνομία έχουν κλείσει αυτή την ώρα τη λεωφόρο Κατεχάκη.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία πραγματοποιούν φοιτητές το μεσημερί της Παρασκεύης.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν από την Πανεπιστημιούπολη και κατευθύνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Φοιτητικοί σύλλογοι με καλέσματά τους, είχαν δώσει ραντεβού από τα χαράματα της Παρασκευής στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης, Πολυτεχνειούπολης και ΑΣΟΕΕ, ενόψει της φημολογούμενης «πρεμιέρας» της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ παρά την βροχή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες από κοινού με διδάσκοντες-ουσες του ΑΠΘ - καθώς και με διοικητικούς υπαλλήλους που βρίσκονται στο πλευρό του αγώνα των φοιτητών - ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ είτε μέσα από γενικές συνελεύσεις είτε μέσα από τα Διοικητικά τους συμβούλια συνεχίζουν τις δράσεις τους ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, ενώ ταυτόχρονα ζητούν την απομάκρυνση των ΜΑΤ που εδώ και μήνες έχουν εγκατασταθεί στο ΑΠΘ με πρόσχημα την κατασκευή βιβλιοθήκης.

#ΚΑΤΕΧΑΚΗ #ΠΟΡΕΙΑ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Iufvjz7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη