Κάζου Μάρτζου: Το πιο αηδιαστικό τυρί στον κόσμο, κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο όσοι το πωλούν

Κάζου Μάρτζου: Το πιο αηδιαστικό τυρί στον κόσμο, κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο όσοι το πωλούν

Το τυρί κάζου μάρτζου θεωρείται μια... λιχουδιά της Σαρδηνίας όπου παράγεται. Και ακόμα και αν είστε φανατικοί των γαλακτοκομικών θα είναι δύσκολο να το δοκιμάσετε καθώς περιέχει σκουλήκια. Όχι από κάποιο κατασκευαστικό λάθος ή πρόβλημα στην αποθήκευση.

Το συγκεκριμένο τυρί παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Σαρδηνία, αποτελείται από πρόβειο γάλα και η διαδικασία παραγωγής του μοιάζει με αυτή του πεκορίνο. Εκείνο όμως που κάνει τη διαφορά είναι πως μετά το στάδιο της ζύμωσης ακολουθεί εκείνο της εισαγωγής προνυμφών μύγας. Αυτές με τη βοήθεια της πεπτικής τους δράσης κάνουν το τυρί κρεμώδες.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν αποχωρούν ποτέ από το τυρί. Έτσι η κατανάλωσή του γίνεται ως εξής. Ο τυροκόμος ανοίγει την κορυφή και οι υποψήφιοι καταναλωτές του παίρνουν μια μίξη κρεμώδους τυριού και σκουληκιών. Σύμφωνα με όσους το έχουν δοκιμάσει έχει έντονη γεύση που αφήνει μια πικάντικη επίγευση.

«Η μόλυνση από σκουλήκια είναι ακριβώς αυτό που προκαλεί τη μαγεία αυτού του τυριού. Μερικοί βοσκοί βλέπουν το τυρί ως μοναδική προσωπική ευχαρίστηση, κάτι που μόνο λίγοι και εκλεκτοί μπορούν να δοκιμάσουν»» δήλωνε στο CNN ο 29χρονος Paolo Solinas, γαστρονόμος της Σαρδηνίας.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει κρίνει παράνομο το προϊόν, καθώς η νομοθεσία απαγορεύει την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί από παράσιτα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πωλούν το συγκεκριμένο τυρί μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι και 50.000 ευρώ.

{https://www.youtube.com/watch?v=Y8F-0Ogp4fU}

#ΤΥΡΙ #ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ #ΙΤΑΛΙΑ #ΠΡΟΣΤΙΜΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/o8eXt7f
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη