Λέων για Πάτρα: «Τα πορίσματα θα αποκαλύψουν όλους τους δράστες του εγκλήματος»

Λέων για Πάτρα: «Τα πορίσματα θα αποκαλύψουν όλους τους δράστες του εγκλήματος»

Εν αναμονή κλήσης για κατάθεση για τον θάνατο της Ίριδας η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα. Τι δήλωσε για πορίσματα και εκταφές των τριών παιδιών στην Πάτρα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Εν αναμονή κλήσης για να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδας βρίσκεται η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, όπως είπε χθες σε δηλώσεις της, σε δημοσιογράφους εξερχόμενη του Δικαστικού Μεγάρου Πάτρας.

Η κ. Τσιόλα κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για την ανθρωποκτονία του Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο, και όπως είπε στις δηλώσεις της «δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει κάτι (σε σχέση με την πρώτη δίκη), τα ευρήματα είναι σταθερά, δεν αλλάζουν, συνεπώς κινούμαστε πάντα προς αυτή την κατεύθυνση, της αναφοράς και περιγραφής των ευρημάτων, του μηχανισμού θανάτου ο οποίος είναι συγκεκριμένος και του τελικού αποτελέσματος που ήταν ο θάνατος ασφαλώς και πρέπει να αιτιολογηθεί το πώς κάθε μια από αυτές τις πλήξεις, οδήγησε στο μοιραίο αποτέλεσμα».

Για την υπόθεση της Ιριδας, δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση. Δεν έχει κληθεί ακόμα. Αλλά αναμένεται να καταθέσει, είπε «Οι καταθέσεις όλων μας, είναι πολύ σημαντικές, αποκλειστικά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή. Δηλαδή, κυρίως των ανθρώπων που έχουν έρθει σε φυσική επαφή με τις σορούς των παιδιών και ασφαλώς, η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία», τόνισε και πρόσθεσε πως «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν αφορούν κανέναν στην παρούσα φάση. Έχουν δοθεί απαντήσεις τότε που έπρεπε και θα δοθούν εκ νέου αν απαιτηθεί. Οπότε εν αναμονή της κατάθεσής μου».

Η κ. Τσιόλα δεν απάντησε σε επιμέρους ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου της Ιριδας, όπως π.χ. για τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», σύμφωνα με τον οποίο, της είπε άτυπα την ώρα θανάτου του βρέφους. «Δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή καθόλου. Εχουν δοθεί απαντήσεις και απότι γνωρίζετε δεν μου αρέσει να επαναλαμβανόμαστε».

Η ιατροδικαστής ανέφερε πως για τον θάνατο της Ιριδας «είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δύο πραγματογνωμοσυνών, των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα δύο παιδιά, και των καταθέσεών μας».

Λέων: «Σύντομα τα πορίσματα»

Στα δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκε χθες και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, καθώς έχει διοριστεί ως πραγματογνώμονας από μερίδα κατηγορουμένων.

Στο περιθώριο της δίκης, ο κ. Λέων σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα και ερωτηθείς για το αν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων έχουν καθυστερήσει, σχολίασε ότι η μεγάλη καθυστέρηση ήταν μέχρι να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

«Τώρα, οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν. Εχουν κάθε δικαίωμα να έχουν άνεση χρόνου για να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε, αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα και πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθούν από κανέναν», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λέων εκτίμησε ότι είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση των πορισμάτων, καθώς ήταν αναγκαίο να γίνει επανέλεγχος όλων των δειγμάτων και ευρημάτων και στη συνέχεια να καταγραφούν οι σωστές αιτίες θανάτου των παιδιών.

Αναγκαία η εκταφή της Τζωρτζίνας

Για το θέμα των εκταφών των παιδιών, ο κ. Λέων εκτιμά ότι σε αυτή τη φάση δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιαστικό στην περίπτωση της Μανέλας και της Ιριδας, γιατί υπάρχουν ικανά δείγματα και ευρήματα, όπως και τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν έγκαιρα και στα δύο παιδιά από αξιόπιστα εργαστήρια για όλες τις ουσίες που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η εκταφή προφανώς και θα γίνει, αν από τον επανέλεγχο των στοιχείων προκύψουν αμφισβητήσεις και αν οι πραγματογνωμοσύνες το ζητήσουν, είπε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Λέων θεωρεί απαραίτητη την εκταφή της Τζωρτζίνας, γιατί θα δώσει πολλά νέα στοιχεία.

«Στη Τζωρτζίνα ξέρουμε το τέλος, αλλά, έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε από την αρχή μέχρι το πώς κατέληξε αυτό το παιδί», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Είμαι βέβαιος ότι από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή, είτε του συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου».

Πηγή: Pelop.gr

#ΠΑΤΡΑ #ΘΑΝΑΤΟΙ #ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ #ΙΡΙΔΑ #ΓΡΗΓΟΡΗΣ_ΛΕΩΝ #ΑΓΓΕΛΙΚΗ_ΤΣΙΟΛΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ED5tnS4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη