Μητσοτάκης: Αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία, αλλιώς έρχονται πρόστιμα

eurokinissi

Με πρόστιμα προειδοποίησε τα πρατήρια βενζίνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν η αποκλιμάκωση στην τιμή του πετρελαίου δεν φτάσει στην αντλία.

Για ιδιαίτερα αυστηρούς ελέγχους στην αγορά προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την τιμή του πετρελαίου. Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός «είδαμε αποκλιμάκωση στην τιμή του πετρελαίου. Αυτή η αποκλιμάκωση πρέπει να περάσει στην αντλία. Θα ελέγξουμε και θα επιβάλλουμε τα απαραίτητα πρόστιμα σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί».

«Το κράτος έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει όποτε θεωρεί ότι υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά που λειτουργούν εις βάρος των καταναλωτών» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά με την ακρίβεια: «Συνολικά το διαθέσιμο εισόδημα έχει στηριχτεί με μείωση των φόρων, αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν παραγνωρίζω τις δυσκολίες και ότι πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Τα μέτρα που έχουμε λάβει, ειδικά στο ηλεκτρικό ρεύμα, είμαστε σε θέση να τα πάρουμε γιατί έχουμε επαναφέρει τη δημοσιονομική ισορροπία. Όσο περισσότερο αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία, τόσο περισσότερο μπορούμε να στηρίξουμε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Η σύσταση της κ. Λαγκάρντ ήταν ακριβώς αυτή, ότι τα οριζόντια μέτρα πολλές φορές δεν έχουν αποτέλεσμα. Πολλές φορές η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα δεν φτάνουν στον καταναλωτή. Οπότε θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που έχουμε χαράξει. Το Power Pass που δίνει τη δυνατότητα μέχρι για 600 ευρώ, το Fuel Pass μειώνει σημαντικά το κόστος της βενζίνης».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΤΙΜΕΣ #ΠΡΟΣΤΙΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3xnRdrT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη