Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ζητά η Τουρκία να ορίσει ΑΟΖ σε Αιγαίο και Μεσόγειο (βίντεο)

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ζητά η Τουρκία να ορίσει ΑΟΖ σε Αιγαίο και Μεσόγειο (βίντεο)

Ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρότεινε να κηρύξει η Τουρκία μονομερώς ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και παράλληλα να καταθέσει τους χάρτες στον ΟΗΕ!

Οι προτάσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί προς την κυβέρνηση της χώρας του για την μονομερή κήρυξη ΑΟΖ από την Τουρκία κατατέθηκαν σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι.

Ο ακροδεξιός πολιτικός ζήτησε να περάσει άμεσα νόμο η κυβέρνηση Ερντογάν για τη θαλάσσια «δικαιοδοσία» της Τουρκίας, ανακηρύσσοντας δηλαδή μονομερώς ΑΟΖ σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Μίλησε για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Άγκυρα για να εξασφαλίσει τα νησιά και τις βραχονησίδες που θεωρεί πως της ανήκουν, ζητώντας συγχρόνως και την κήρυξη NAXTEX… διαρκείας στην περιοχή.

Ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) είπε ακόμη ότι η Τουρκία, σε δεύτερο στάδιο, πρέπει να χαρτογραφήσει τους ναυτικούς χάρτες στη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο) «που ανήκουν στη χώρα μας, ως τμήμα της Τουρκίας, και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε καμία χώρα με συμφωνία».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο Μπαχτσελί είπε ότι σε επόμενο στάδιο πρέπει να καταγραφεί αυτό το νέο status quo στα Ηνωμένα Έθνη!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open:

 

#ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΟΖ #ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ_ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ #ΑΙΓΑΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CD9Osuo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη