-->

Ψαλτοπούλου: «Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να μιλήσουν με τον γιατρό τους για την τέταρτη δόση»

Ψαλτοπούλου: «Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να μιλήσουν με τον γιατρό τους για την τέταρτη δόση»

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και όχι μόνο, μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Πράγματι έχουμε την υποπαραλλαγή Ο4 και Ο5, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές και έχουν καλύψει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, από την άλλη δεν έχουμε μεγάλη αύξηση στους διασωληνωμένους και στους θανάτους» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Τόνισε δε, πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα άτομα της τρίτης ηλικίας και κυρίως οι άνω των 70, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου ή μερικώς.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που λέει πως «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για πρόσθετο όφελος από δεύτερη ενισχυτική δόση» η κυρία Ψαλτοπούλου είπε πως «στο Ισραήλ, άτομα άνω των 80 ετών και άνω ή και 70 ετών και άνω, που είχαν κάνει τέταρτη δόση είχαν μεγάλο όφελος στην επιβίωση συγκριτικά με αυτούς που είχαν κάνει τρίτη δόση. υπάρχουν. Τα άτομα 60-79 όπως αναφέρει το ECDC γενικά θα μπορούν να κάνουν την 4η δόση και έχουν αποτέλεσμα, όταν έχουν πρόβλημα υγείας».

Πρόσθεσε επίσης, πως «για τις μικρότερες ηλικίες δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα», προτρέποντας όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα να μιλήσουν πρώτα με τον γιατρό τους.

Σχετικά με τα μέτρα, δήλωσε πως «είναι σημαντικό να εναρμονιζόμαστε με αυτά που συστήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι διαφορετική στις αποφάσεις της από την υπόλοιπη Ευρώπη ή την Αμερική» συμπλήρωσε η καθηγήτρια, ενώ δήλωσε πως όποια νέα μέτρα ασφαλείας ληφθούν θα γίνουν μετά το Σεπτέμβρη όταν ανοίξουν και τα σχολεία.

#ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΕΜΒΟΛΙΟ #ΤΕΤΑΡΤΗ_ΔΟΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/g5YZs4f
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->