-->

Η ανησυχία για «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο και οι ακραίες προκλήσεις Ερντογάν (βίντεο)

Η ανησυχία για «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο και οι ακραίες προκλήσεις Ερντογάν (βίντεο)

Για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος και επισήμανε πως η Σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

«Θέλει να χτίσει ξανά το προφίλ του σκληρού, άκαμπτου ηγέτη διεθνώς, που θέλει να διαπραγματεύεται ως ίσος προς ίσος στα μεγάλα τραπέζια με τις μεγάλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής εκτίμησε πως θα θέσει εκ νέου το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στα «μέτωπα» που δραστηριοποιείται η Τουρκία και επιθυμεί να κερδίσει κάτι.

«Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε μια πλούσια ιστορική και νομική εργαλειοθήκη την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε, δεύτερον έχουμε τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης όπου η χώρα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο forum και να μαζέψει ειδικούς για να απαντήσουν σε όσους θέλουν να ξαναγράψουν ή να διορθώσουν την ιστορία» σημείωσε ο κ. Σέρμπος, απαντώντας στο πώς πρέπει να απαντήσουμε τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει υπό αμφισβήτηση το θέμα της κυριαρχίας των νησιών και την ισχύ της Συνθήκης Λωζάνης.

Τόνισε πως οτιδήποτε κάνει η Τουρκία θα θέλει να φαίνεται ως «αμυνόμενη» και η Ελλάδα επιθυμεί να κατευνάσει τα πνεύματα δίχως να μπει σε ένα παιχνίδι πινγκ – πονγκ.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΝΑΤΟ #ΘΕΡΜΟ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/KUZW1V6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->