Μπαράζ προκλήσεων, ακραίες δηλώσεις σε τουρκικά ΜΜΕ: «Να επέμβει το ναυτικό μας στα ελληνικά νησιά» (βίντεο)

Μπαράζ προκλήσεων, ακραίες δηλώσεις σε τουρκικά ΜΜΕ: «Να επέμβει το ναυτικό μας στα ελληνικά νησιά» (βίντεο)

Το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου και την Κύπρο, τη σκυτάλη πήρε ο πρώην υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας.

Με δηλώσεις του σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασούμ Τουρκέρ υποστήριξε προκλητικά «το τουρκικό ναυτικό να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης»!

«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί», ισχυρίστηκε.

Τότε ένας δημοσιογράφος από το πάνελ του είπε ότι αυτό που λέει σημαίνει πόλεμος και εκείνος απάντησε: «Aν χρειαστεί και πόλεμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη συνθήκη στη Λοζάνη».

Σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε ότι «τα νησιά του Αιγαίου είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021,η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου Έτσι δέκα είναι ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα», αναφέρθηκε.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΙΚΑ_ΝΗΣΙΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΜΜΕ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Jzil8E4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη