Φίλης για τη θανάτωση του χιμπατζή: «Αποτρόπαια πράξη, να κλείσουν αυτά τα κάτεργα»

Φίλης για τη θανάτωση του χιμπατζή: «Αποτρόπαια πράξη, να κλείσουν αυτά τα κάτεργα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, εξέδωσε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος, για την εκτέλεση του χιμπατζή «Μπαζού στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ο βουλευτής, που χαρακτηρίζει την εκτέλεση του χιμπατζή ως «αποτρόπαια πράξη», ζητάει το κλείσιμο «αυτής της οικονομικής δραστηριότητας», δηλαδή του ζωολογικού κήπου, που αποτελεί «λάθος πρότυπο» για τα παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φίλη έχει ως εξής:

«Η εκτέλεση του χιμπατζή που διέφυγε από το Αττικό Πάρκο, βάσει ενός πρωτοκόλλου που διέπει τη λειτουργία των φυλακών για ζώα που ονομάζονται ζωολογικοί κήποι/πάρκα, αποτελεί μία αποτρόπαιη πράξη, ένα έγκλημα απέναντι στην άγρια ζωή που πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους.

Πριν μερικά χρόνια οι ίδιοι υπεύθυνοι του Αττικού Πάρκου είχαν σκοτώσει δύο τζάγκουαρ, όταν έσπασε το τζάμι του κλουβιού που φιλοξενούσαν τα δυστυχισμένα αιχμάλωτα ζώα. Χωρίς μισόλογα: Η συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα δεν πρέπει να συνεχίσει να ασκείται.

 Η Πολιτεία μετά τον απαραίτητο διάλογο οφείλει να πάρει τις αποφάσεις της. 

Η αρπαγή από το φυσικό τους χώρο και η φυλάκιση άγριων ζώων αποτελεί αναχρονισμό. Ένα θλιβερό απομεινάρι του χθες που οι σύγχρονες κοινωνίες οφείλουν να αποβάλουν. Δείχνοντας σεβασμό και ενσυναίσθηση απέναντι σε όλα τα έμβια όντα. 

Αυτές οι εικόνες των φυλακισμένων ζώων δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στα παιδιά μας, ούτε μορφωτικά, ούτε περιβαλλοντικά, ούτε συναισθηματικά.

Αντίθετα, στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης που μας καλεί να επανεπεξεργαστούμε τη σχέση ανθρώπου-φύσης, οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν ένα λάθος πρότυπο, αφού εθίζουν τα παιδιά  στην ιδέα του ανθρώπου-κυρίαρχου, που μπορεί να ταπεινώνει, να βασανίζει και να φυλακίζει τα άγρια ζώα.

Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι δραστηριότητες  με τα  ελεγχόμενα πάρκα, όπου τα ζώα προστατεύονται και διαβιούν  εντός του φυσικού τους περιβάλλοντος, σε αρμονία με τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Αυτές οι δραστηριότητες αξίζουν να ενισχύονται και να υποστηρίζονται.

Αντίθετα, οι ζωολογικοί κήποι, αυτά τα κάτεργα για την άγρια ζωή, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο πολιτισμό μας».

#ΝΙΚΟΣ_ΦΙΛΗΣ #ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ #ΑΤΤΙΚΟ_ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ_ΠΑΡΚΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iedBbaL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη