Ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών: Γιατί να μάθετε και πού

Ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών: Γιατί να μάθετε και πού

Τα λατινικά ανήκουν στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες και έχουν πάρει το όνομα τους από το αρχαίο Λάτιο, την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, εξού έγινε η επίσημη γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Πολλές λατινικές λέξεις εντοπίζονται σε πολλές σύγχρονες γλώσσες του κόσμου, όπως τα αγγλικά, ενώ αρκετές γλώσσες είναι λατινογενείς όπως τα ισπανικά και τα ιταλικά. Πολλές λατινικές λέξεις και φράσεις έχουν επίσης ενταχθεί σε επιστημονικά λεξιλόγια, όπως της ιατρικής και έχουν καθιερωθεί παγκοσμίως.

Γιατί να μάθω λατινικά;

Τα λατινικά έχουν αναγνωριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές γλώσσες παγκοσμίως. Αν όμως δεν σας φτάνει αυτό, δείτε ακόμη έξι λόγους για τους οποίους πρέπει να μάθετε λατινικά.

1. Από τα λατινικά προέρχονται αρκετές άλλες γλώσσες, όπως τα ιταλικά, τα γαλλικά, τα πορτογαλικά, τα ισπανικά και τα ρουμανικά. Επομένως αν κάποιος ξέρεις λατινικά, είναι πολύ εύκολο να μάθει όχι μόνο αυτές τις γλώσσες αλλά και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

2. Η μελέτη των λατινικών, τα οποία αποτελούν μια εξαιρετικά οργανωμένη και λογική γλώσσα, όπως ακριβώς και η μελέτη των μαθηματικών, ακονίζει το μυαλό, καλλιεργεί τη νοητική εγρήγορση, αυξάνει την προσοχή στη λεπτομέρεια, αναπτύσσει την κριτική σκέψη και ενισχύει τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

3. Δεδομένου ότι η ιατρική ορολογία, προέρχεται κυρίως απευθείας από τα λατινικά, είναι πολύ χρήσιμο κάποιος που σκοπεύει να ασχοληθεί με τον ιατρικό τομέα να μάθει λατινικά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όποιον θέλει να σπουδάσει Φιλολογία ή Αρχαιολογία.  

4. Τα λατινικά είναι η γλώσσα στην οποία εκφράστηκαν οι πιο εξελιγμένες σκέψεις του δυτικού κόσμου και η μελέτη τους επιτρέπει στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα το παρόν τους και έτσι να αποκτήσουν μια πιο βαθιά κατανόηση των πολλαπλών πτυχών της ζωής και του πολιτισμού μας.

5. Αρκετές λατινικές εκφράσεις είναι ιδιαίτερα γνωστές και χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Επομένως καλό είναι να τις γνωρίζουμε και να τις χρησιμοποιούμε.

6. Μαθαίνοντας κάποιος λατινικά, μαθαίνει και ιστορία. Γνωρίζοντας έστω στοιχειωδώς λατινικά, μπορεί κάποιος να γνωρίσει και τον πολιτισμό, τη λογοτεχνία και την ιστορία της εποχής.

Γιατί να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα;

Ίσως αναρωτιέστε "γιατί να δώσω χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών από τη στιγμή που μπορώ να μάθω μόνος μου;". Είτε μαθαίνετε για διασκέδαση, είτε προετοιμάζεστε για τις σχολικές εξετάσεις ή οτιδήποτε άλλο, τα ιδιαίτερα μαθήματα στα λατινικά είναι απαραίτητα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη γλώσσα, στην οποία η καθοδήγηση είναι σημαντική τόσο για να αντιληφθείτε τη γλώσσα όσο και για να συνεχίσετε.

Το Youtube ή οι εφαρμογές εκμάθησης ξένων γλωσσών στα κινητά δεν θα σας πουν κάτι αν δεν ολοκληρώσετε τα μαθήματα. Ο καθηγητής όμως θα σας επιπλήξει και η απογοητευμένη μορφή του προσώπου του θα αποτελέσει για εσάς έναν ανασταλτικό παράγοντα από το να μη διαβάσετε. Ο καθηγητής ιδιαίτερων μαθημάτων λατινικών θα σας θέσει στόχους και θα σας δώσει κίνητρα για να τους επιτύχετε. Επίσης θα είναι εκεί για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας εξηγήσει παραστατικά κάτι που δεν καταλαβαίνετε. Τέλος, με τα ιδιαίτερα μαθήματα θα υπάρχει ένα πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο θα έχει σχεδιαστεί προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και δυνατότητες.

Ξεκινήστε σήμερα να πραγματοποιείτε το όνειρο σας και βρείτε τον κατάλληλο καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών με τον πιο εύκολο τρόπο. Μέσα από το instateacher.gr θα βρείτε πολλούς διακεκριμένους καθηγητές λατινικών με μεγάλη εμπειρία και προχωρημένες εκπαιδευτικές μεθόδους. Βρείτε αυτόν που σας βολεύει ανάλογα με το κόστος, το πτυχίο, τις περιοχές που εξυπηρετεί ή επιλέξτε μαθήματα online.

#ΛΑΤΙΝΙΚΑ #INSTATEACHER


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZB32mlV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη