Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τι ισχύει για τα εξοχικά

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τι ισχύει για τα εξοχικά

Έως 710 ευρώ η συνολική έκπτωση για αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών η οποία θα αφορά και κύριες κατοικίες αλλά και εξοχικά.

Τις λεπτομέρειες για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, καθώς αύριο (21.06.2022) ανοίγει η πλατφόρμα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο παρέχει επιδοτήσεις από 30% έως 50% για την αγορά καινούριων. Με τα ΑΦΜ που καταλήγουν σε 1 και 2 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων για την επιδότηση της αγοράς έως τριών ηλεκτρικών συσκευών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από εισόδημα, ενώ θα γίνονται δεκτές κύριες και μη κύριες κατοικίες», δηλαδή εξοχικά. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι θα μοριοδοτηθούν επιπλέον τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως οι πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Στην αίτηση οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώσουν το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό παροχής ρεύματος, και τις συσκευές που είναι προς αντικατάσταση.

Με την έγκριση της αίτησης οι πολίτες λαμβάνουν ηλεκτρονικό εκπτωτικό κουπόνι. Η επιδότηση θα είναι από 30% έως 50% της αξίας της συσκευής, και αφαιρείται από την τιμή του προϊόντος.

Προϋπόθεση είναι οι παλαιές συσκευές να λειτουργούν και να γίνει αντικατάστασή τους με συσκευές νέας τεχνολογίας.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ΑΙΤΗΣΗ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΕΞΟΧΙΚΑ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/hvtIoUr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη