Bruegel για ενεργειακή κρίση: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στη στήριξη των πολιτών

Bruegel για ενεργειακή κρίση: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στη στήριξη των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού think tank «Bruegel», η Ελλάδα έχει δαπανήσει μέχρι τώρα σχεδόν 40 δισ. ευρώ για στήριξη των πολιτών στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε το «Bruegel», η χώρα μας έχει δαπανήσει μέχρι τώρα σε μέτρα στήριξης παραπάνω από το 3,5 % του ΑΕΠ, με το κόστος των μέτρων να προσεγγίζει τα 40 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δαπανήσει χρήματα για στήριξη των πολιτών, ενώ η Λιθουανία ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Είναι ενδεικτικό ότι χώρες της Ευρώπης με ισχυρότερες οικονομίες όπως η Γερμανία, για παράδειγμα, δαπάνησαν ποσοστό του ΑΕΠ κάτω του 2% με κόστος λίγο πάνω από 10 δισ. ευρώ, η Ιταλία με ποσοστό λίγο πάνω από 2% και κόστος περίπου 22 δισ. ευρώ.

Τελευταία στη σχετική λίστα είναι η Δανία πιθανότατα λόγω της «πράσινης ανάπτυξης» στην οποία έχει επενδύσει εδώ και χρόνια. 

Να σημειωθεί ότι στη λήψη μέτρων που προσπαθούν να ανακόψουν την επιδείνωση αριθμών που αποτυπώνουν την επιδείνωση της ήδη εξελισσόμενης ενεργειακής κρίσης από τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις της Δύσης, στρέφονται πλέον όλες οι εθνικές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ να ακολουθούνται ήδη από προτάσεις για επιπλέον μηχανισμούς ανάσχεσης της κρίσης. 

#ΕΛΛΑΔΑ #ΕΥΡΩΠΗ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΜΕΤΡΑ_ΣΤΗΡΙΞΗΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #think_tank


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rF36Qf1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη