-->

Φωτιά στην Πάρο: Περιμένουν τα δύο Canadair για να μην απειληθεί το πευκοδάσος

Φωτιά στην Πάρο: Περιμένουν τα δύο Canadair για να μην απειληθεί το πευκοδάσος

Το «γύρισμα» του αέρα σε νοτιά βοήθησε την Πυροσβεστική να θέσει υπό μερικό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου στην Πάρο.

Ωστόσο από ώρα σε ώρα αναμένονται και τα δυο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν και να κρατήσουν την πυρκαγιά μακριά από το πευκοδάσος που βρίσκεται κοντά.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ της Δευτέρας στον Μώλο της Πάρου. Ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την ελέγξουν, αλλά βρίσκεται κοντά στο πευκοδάσος και στο νησί περιμένουν τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρήσουν για να μην αναζωπυρωθεί η φωτιά και απειλήσει το πευκοδάσος.

Εκτός από τα δυο Canadair, στην Πάρο για να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς πηγαίνει και ένα πεζοπόρο τμήμα από τη Σύρο.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στην Πάρο, στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίο, κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερο. Η πυρκαγιά κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

{https://youtu.be/Ar1y1wR3j8c}

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις και δημιουργήθηκαν πάνω από δύο μέτωπα.

Χάρη στις προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών δεν απειλήθηκε το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίνου, όπου πάντως δεν μένουν μοναχοί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχείρησαν αρχικά 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετείχαν, επίσης, στην προσπάθεια κατάσβεσης και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΠΑΡΟΣ #Canadair #ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3M8JmWA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->