Μέτρα για τον Covid χωρίς περιορισμό της κινητικότητας φωτογράφησε ο Πλεύρης για τον χειμώνα

Μέτρα για τον Covid χωρίς περιορισμό της κινητικότητας φωτογράφησε ο Πλεύρης για τον χειμώνα

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 αναφέρθηκε στην άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού χαρακτηρίζοντας την αύξηση ως αναμενόμενη, ενώ φωτογράφησε και τι μέτρα θα ληφθούν τον χειμώνα σε έναν ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας.

«Περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων αφενός λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων αφετέρου λόγω του ότι ο κορονοϊός κάνει κύματα. Η μεταδοτικότητα η οποία υπάρχει πλέον είναι σε τέτοιο βαθμό που συνολικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ γιατί δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι κάνουν όλες οι χώρες της ΕΕ, είναι κοινή αρχή ότι τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να παράσχουν στην πραγματικότητα καμία προστασίας γιατί μιλάμε για μεγάλη κινητικότητα και μεγάλη μεταδοτικότητα. »

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η ουσία όμως είναι,κατά πόσο τα κρούσματα μεταφέρονται σε νοσηλείες. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας σχεδόν ποτέ δεν ήμασταν τόσο χαμηλά. Υπάρχει μια αύξηση στις νοσηλείες η οποία είναι λογική, όταν αυξάνονται τα κρούσματα αυξάνονται οι νοσηλείες, αλλά η αύξηση αυτή είναι απολύτως ελεγχόμενη. Παρακολουθούμε την αύξηση που υπάρχει την αύξηση που υπάρχει στα κρούσματα, θεωρούμε ότι είναι απόλυτα στο βαθμό τον οποίο περιμέναμε.» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Εδώ και ένα μήνα γίνεται ο ίδιος αριθμός τεστ καθημερινά άρα το αν έχουμε αύξηση ή όχι το καταλαβαίνουμε. Επίσης από την εικόνα των νοσοκομείων και την πίεση του συστήματος καταλαβαίνουμε ότι η όποια αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει μεταφερθεί σε πίεση στο σύστημα που να μην είναι ελεγχόμενη. Γιατί στη νέα φάση του κορονοϊού δεν μας απασχολούν τα κρούσματα ως αριθμητική μονάδα, μας απασχολούν στο βαθμό που αυτά μεταφέρονται σε πίεση στο σύστημα. Έχουμε πολύ κόσμο που έχει νοσήσει και έχουμε επαναλοιμώξεις αλλά ο οργανισμός πια είναι σε μια κατάσταση μιας εξοικείωσης, έχουμε κόσμο ο οποίος έχει εμβολιαστεί και είναι προστατευμένος απέναντι στη βαριά νόσηση δεν είμαστε στη φάση που θέλαμε να βλέπουμε τα κρούσματα γιατί ξέραμε ότι θα βγάλουν πολλές νοσηλείες. Τώρα πια τα κρούσματα με τα δεδομένα που έχουμε εμβολιασμένο κόσμο, κόσμο που έχει νοσήσει, διαφορετικές μεταλλάξεις από τις προηγούμενες και γενικότερα πιο έτοιμο σύστημα και στο κομμάτι των θεραπειών μπορούμε να πούμε ότι στο βαθμό που δεν μας πιέζει το σύστημα δεν μας απασχολεί αποκλειστικά και μόνο η αύξηση των κρουσμάτων.

Ερωτηθείς αν θα επανέλθουν τα μέτρα το χειμώνα απάντησε ότι η λογική από εδώ και πέρα είναι λογική συνύπαρξης με τον κορονοϊό, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει όλος ο Δυτικός κόσμος. Αυτό σημαίνει ότι αναλόγως της πίεσης που θα υπάρξει τα μέτρα τα οποία τυχόν θα υπάρξουν δεν θα παραπέμπουν σε καμία περίπτωση με οριζόντια τύπου μέτρα που ξέραμε. «Το χειμώνα με τα ίδια δεδομένα, με τις ίδιες μεταλλάξεις και με μια ακόμα και πιο ήπια παρουσία του κορονοϊού είναι βέβαιο ότι οι λοιμώξεις αναπτύσσονται πολύ περισσότερο το χειμώνα άρα το χειμώνα θα έχουμε μια μεγαλύτερη πίεση θέλω να πιστεύω ότι τα όποια μέτρα τυχόν χρειαστούν δεν θα παραπέμπουν σε καμία περίπτωση με τα μέτρα τα οποία ξέραμε ως τώρα και θα είναι μέτρα που θα επιτρέπουν πλήρως την κινητικότητα.»

Ερωτηθείς αν θα πάμε σε επανάληψη του εμβολιασμού σημείωσε «Η επιθυμία είναι να φτάνουν κάποια στιγμή οι εταιρείες, που δεν φαίνεται όμως ότι είναι έτοιμες τώρα που μιλάμε, να έχουμε ένα εποχικό εμβόλιο όπως έχουμε για τη γρίπη. Αυτό θα ήταν ανακουφιστικό για όλους, να ξέρει ο κόσμος πως κάνει το εμβόλιο της γρίπης ότι κάνει και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και κάνει κανονικά τη ζωή του . Αυτό δεν φαίνεται ακόμα, αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμες οι εταιρείες να μας πουν ότι έχουμε ένα μονοδοσικό εμβόλιο. Αν θα χρειαστεί ενισχυτική δόση τον Σεπτέμβριο είναι κάτι που θα μας το πει το ECDC, πιθανολογώ ότι θα χρειαστεί ενισχυτική δόση αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα είναι για το σύνολο του πληθυσμού. Άρα θα περιμένουμε τι θα μας πει ο ECDC σε συνδυασμό με την Επιτροπή Εμβολιασμού που παρακολουθεί τις εξελίξεις για το πότε θα χρειαστεί να γίνει ενισχυτική δόση και εάν αυτή η ενισχυτική δόση θα αφορά ευάλωτες ομάδες όπως τώρα. Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει η δυνατότητα 4ης δόσης προαιρετικά για ανθρώπους άνω των 60 και ευάλωτες ομάδες το αν αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες ομάδες από το Σεπτέμβριο είναι κάτι που θα το πουν οι ειδικοί.
Ερωτηθείς αν θα ενισχυθεί οικονομικά το ΕΣΥ απάντησε «Ήδη αυτή τη στιγμή εξετάζεται και το κομμάτι των οικονομικών αλλά ειδικά το κομμάτι των κινήτρων και της εξέλιξης υπάρχει ένα νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κα Γκάγκα προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το ΕΣΥ έφτασε στα όριά του, ευχαριστούμε και στηρίχτηκε στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν καταλαβαίνουμε ότι ήρθε η ώρα η πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες και πιστέψτε με ότι οι πρωτοβουλίες θα είναι πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και με προσλήψεις που έχουμε προαναγγείλει και με καλύτερες οικονομικές συνθήκες αλλά και με καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον προσωπικό γιατρό επαναλαμβάνοντας ότι ξεκινάει ο προσωπικός γιατρός από 1η Ιουλίου και  από 1η Σεπτεμβρίου μπαίνουμε με την πληρωμή του γιατρού.« Ο κάθε πολίτης θα έχει δωρεάν γιατρό της επιλογής του και τα χρήματα για τους γιατρούς θα είναι υψηλά. Για πρώτη φορά θα έχουμε πρόληψη για όλους τους πολίτες.» σημείωσε.

#COVID #ΜΕΤΡΑ #ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/OoaJpGE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη