Δήλωση Δέσποινας Μοίρου στο Dnews για το κίνημα «Metoo»

Δήλωση Δέσποινας Μοίρου στο Dnews για το κίνημα «Metoo»

Με εξώδική δήλωση της, η ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου δηλώνει κατηγορηματικά ότι δηλώσεις που εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές δεν απηχούν τις πραγματικές απόψεις για το κίνημα «Metoo».

 

 Οι πραγματικές απόψεις της κ.  Δέσποινας Μοίρου για το #Me Too όπως κοινοποιήθηκαν στο DNews,  στις 10/6/2022, έχουν ως εξής:

«Η δήλωση αυτή συνιστά προϊόν αθέμιτης, δόλιας και αντιδημοσιογραφικής πρακτικής, όπου παρουσιάστηκαν ως δήθεν δικά μου λεγόμενα ισχυρισμοί που ποτέ μου δεν εξέφρασα και οι οποίοι- καθώς φαίνεται- μάλλον προσιδιάζουν στις απόψεις του δημοσιογράφου που παραχώρησα τη συνέντευξη.

Πάντα στη ζωή μου υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα λεκτικής ή σωματικής βίας. Απερίφραστα καταδικάζω, οποιαδήποτε μορφή  κακοποίησης και στηρίζω οποιοδήποτε κίνημα ή οργάνωση μάχεται τέτοιου είδους ανεκδιήγητων συμπεριφορών. Στο πλαίσιο αυτό έχω στηρίξει πολλές φορές γυναίκες -θύματα τέτοιων συμπεριφορών και προσπαθώ να παράσχω κάθε είδους συνδρομή, ενώ στο παρελθόν έχω συνδράμει ακόμη και οικονομικά γυναίκες στον αγώνα τους για δικαίωση. Κάθε αγώνας και κάθε προσπάθεια μεταβολής της κοινής γνώμη ώστε να ευαισθητοποιηθεί προς τα θύματα αυτών των συμπεριφορών καθώς και να περιθωριοποιήσει τους δράστες τέτοιων αδίστακτων συμπεριφορών με βρίσκει απολύτως σύμφωνή. Συνεπώς ποτέ δεν θα εκφραζόμουν με υποτιμητικά λόγια για ένα κίνημα όπως το «metoo».

Αντίθετα η ίδια ανέφερα ότι έχω υπάρξει και εγώ θύμα- δέκτης άσχημων και απαράδεκτων συμπεριφορών, τις οποίες- ευτυχώς για εμέ- τις έχω αφήσει στο παρελθόν.

Κατόπιν των ανωτέρω σαφώς αντιλαμβάνεστε ότι όσα διαδώσατε δια του διαδικτυακού σας μέσου ενημέρωσης dikaiologitika.gr τυην 21/2/2022 συνιστούν ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και ανυπόστατα γεγονότα, δια των οποίων προκλήθηκε βαρύτατη ηθική μου βλάβη.»

#metoo #ΔΕΣΠΟΙΝΑ_ΜΟΙΡΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gZMPcu1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη