Απεργία των διανομέων της e-food την Παρασκευή, τι ζητούν

eurokinissi

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παραασκευή 23 Ιουνίου οι διανομείς της e-food στην Αττική. Καλούν σε συγκέντρωση στις 15:00 στο Πεδίον του Άρεως και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Ότι η e-food «επαναλαμβάνει τις κινήσεις του Σεπτέμβρη» αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία που προχωρά την Παρασκευή σε 24ωρη απεργία στην Αττική. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν συγκεκριμένα: «Εμείς οι εργαζόμενοι της efood σήμερα ζητάμε την αλληλεγγύη σας για να υψώσουμε ακόμα πιο πολύ το ανάστημά μας, γιατί για άλλη μια φορά η εταιρία εκβιάζει τους τετράωρους συναδέλφους μας και τους απολύει έμμεσα».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεκάδες συνάδελφοι μας έχουν εξωθηθεί σε παραίτηση για έναν απλό λόγο. Η σχεδόν τριετής συνθήκη στην οποία επέλεγαν το πρόγραμμά τους έχει πλέον κοπεί, για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Τι σημαίνει αυτό για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας; Σημαίνει ότι δεν μπορούν να προγραμματίσουν την δεύτερη δουλειά τους, που ξέρουμε πόσο αναγκαία είναι για την επιβίωσή μας, σημαίνει ότι μια 3ετή συμφωνία έχει αθετηθεί μονομερώς με σκοπό να ξεμπερδεύει η εταιρία σιγά-σιγά με τη μισθωτή εργασία. Σημαίνει στην ουσία ότι επαναλαμβάνει τις κινήσεις του Σεπτέμβρη».

Το σωματείο των εργαζομένων, αναφέρει ακόμα: «Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην efood είναι αυτή που ζούμε όλοι και όλες. Όπως και τόσες άλλες επιχειρήσεις(σουπερμάρκετ, εταιρίες κούριερ κα) η efood ήταν μία από τις μεγάλες κερδισμένες εταιρίες της πανδημίας. Με αυξημένα έσοδα που έφτασαν τα 21 εκατομμύρια ευρώ (από 43,1 εκ. ευρώ το 2019 σε 64,5 εκ. ευρώ το 2020) και με ένα ολοένα και αυξανόμενο κύκλο εργασιών, η efood αποφάσισε πέρσι να βάλει ως επόμενο στόχο την αντικατάσταση της πλειοψηφείας των εργαζόμενών της από μισθωτούς υμε πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε εργαζόμενους υπό το καθεστώς της freelance εργασίας, που πληρώνονται με το κομμάτι και θεωρούνται συνεργάτες. Η αλλαγή αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η freelance εργασία είναι πολύ πιο φτηνή για την εταιρία από ότι η εξαρτημένη. Ενδεικτικά, η εργοδοσία απαλλάσεται από το κόστος των ενσήμων, των δώρων, των προσαυξήσεων, των αναρρωτικών/τακτικών αδειών κ.α. Αντ' αυτού «προσφέρει ευελιξία και ελευθερία κινήσεων και ανταγωνιστικές αποδοχές».

Screenshot 2022 06 21 01 10 26 240 com.miui.gallery

#EFOOD #ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΦΑΓΗΤΟ #ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xf3rUHV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη