Νέο παραλήρημα Ερντογάν - Τσελίκ: «Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», πραγματικά πυρά στην «EFES 2022»

Νέο παραλήρημα Ερντογάν - Τσελίκ: «Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», πραγματικά πυρά στην «EFES 2022»

Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Σμύρνη, καλώντας την Αθήνα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά.

Επιμένοντας στη ρητορική έντασης με την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στη Σμύρνη - μαζί με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και πλειάδα υπουργών - προκειμένου να παρακολουθήσει την άσκηση «Εfes 2022».

 «Εφαρμόζουμε σταδιακά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με μια γραμμή ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων», σημείωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το TRT World.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες», τόνισε - προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως δεν αστειεύεται.

Φορώντας μπλε τζόκεϊ και ένα μπουφάν του Ναυτικού, ο Ερντογάν συνομίλησε για λίγο με υπουργούς Άμυνας χωρών που παρευρέθηκαν, καθώς και με τους αρχηγούς των επιτελείων.

Ελικόπτερα και πραγματικά πυρά στην άσκηση «EFES 2022»

Στη συνέχεια, μετά την ενημέρωση που του παρείχε ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων για την άσκηση, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν να βάλουν κατά των στόχων στο πλαίσιο της άσκησης.

Σημειώνεται πως το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ελικόπτερα του στρατού ξηράς της Τουρκίας να μεταφέρουν οβιδοβόλα και πυρβολικό σε ακτή, κομάντος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να καταστρέφουν με ρουκέτες ένα ραντάρ και στόχους να καταστρέφονται με πυρά πυροβολικού από τις τουρκικές κορβέτες κλάσης ADA.

Παραλήρημα Τσελίκ μέσω Twitter

Εκτός ορίων όμως ήταν και η ανάρτηση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ομέρ Τσελίκ, στο Twitter πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Το μήνυμά του εστάλη στο πλαίσιο της άσκησης στα παράλια της Σμύρνης, από την οποία ανήρτησε και φωτογραφίες στον λογαριασμό του.

 

#ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΤΣΕΛΙΚ #ΑΙΓΑΙΟ #ΝΗΣΙΑ_ΑΙΓΑΙΟΥ #ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TZut8nX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη